Het aankomende weekend is het Pasen en daarom hebben we nog last-minute wat paasinspiratie voor jullie. Bij Pasen horen eieren, in welke vorm dan ook. In dit recept maken we met slechts een paar ingrediënten een luxe gepocheerd ei, namelijk: Eggs Benedict. Het gepocheerd ei serveren we met krokante bacon en een romige hollandaisesaus op een geroosterd koolhydraatarm broodje.
Hoe maak je eggs benedict?
Eggs Benedict is een Amerikaans ontbijtgerecht dat wordt geserveerd op een Engelse muffin. Voor deze koolhydraatarme versie vervangen we de muffin door een sneetje koolhydraatarm brood. We gebruiken hiervoor onze eigen koolhydraatarme broodmix, die makkelijk te bereiden, voedzaam en volwaardig is.
Het recept is eenvoudig te bereiden; de enige uitdaging ligt in het pocheren van de eieren. Een gepocheerd ei maak je door een ei voorzichtig te breken in kokend water. Het is van belang dat het water zachtjes kookt op de bodem van de pan, met vorming van kleine bubbels, maar zonder dat het oppervlak borrelt. Als het water te hard kookt, zal het niet lukken om de eieren goed te pocheren. Je kunt het je zelf ook makkelijker maken door een speciale ei-pocheerder te gebruiken.
Tips
De hollandaise saus kun je ook een dag van te voren bereiden, zodat je deze op de ochtend zelf alleen nog hoeft op te warmen. In dit recept maken we genoeg saus voor 3 tot 4 personen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt– en paasrecepten.
PrintKoolhydraatarme eggs benedict
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 35
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Ontbijt, Lunch
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
Eieren + bacon
- 4 plakjes bacon of ontbijtspek
- 2 sneetjes keto of kha witbrood
- roomboter, ongezouten
- 4 eieren (M)
- verse bieslook
Hollandaise saus
- 105 gr roomboter, ongezouten
- 3 eidooiers van middelgroot ei
- 1 el citroensap
- zout en peper
Bereidingswijze
- Breng een pan, die voor 3/4 gevuld is met water, aan de kook. Voeg wat zout toe en zet het vuur lager, zodra het water kookt.
- Verwarm ondertussen een koekenpan boven een middelhoog vuur en bak de bacon krokant. Laat de bacon daarna uitlekken op wat keukenpapier.
- Smeer de broodjes aan beide kanten in met wat boter en bak ze in dezelfde pan rondom goudbruin.
- Leg de broodjes op een bord en snijd ze doormidden. Verdeel vervolgens de plakjes bacon over de broodjes.
- Smelt voor de hollandaisesaus de boter in een steelpannetje boven een laag vuur. Meng de eidooiers voor de saus met de citroensap, zout en peper in een keukenmachine of blender voor 30 seconden.
- Zet de blenderstand lager en voeg dan langzaam de gesmolten boter toe. Laat het een paar seconden doordraaien, totdat alles goed is gemengd. Proef en voeg naar evt. meer zout toe.
- Nu ga je aan de slag met de gepocheerde eieren. Breek hiervoor elk ei in een apart kommetje.
- Zet het vuur waar de pan met water op staat zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Leg een stukje eierschaal in het water. Zodra de schil naar het midden van de pan drijft en ter plekke op een rustige manier rondjes draait, kun je beginnen met pocheren.
- Voeg 1 ei toe en laat ca. 3 tot 4 minuten koken. Herhaal dit met de andere, of doe meerdere eieren tegelijk.
- Leg de eieren op de bacon en schenk een deel van de hollandaise saus eroverheen. Garneer met verse fijngesneden bieslook, zout en peper. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (2 poached eggs op 1 broodje met hollandaise)
- Calorieën: 558
- Vetten: 44,4
- Koolhydraten: 3,2
- Vezels: 3,9
- Eiwitten: 34,2