Ingrediënten
Schaal
Eieren + bacon
- 4 plakjes bacon of ontbijtspek
- 2 sneetjes keto of kha witbrood
- roomboter, ongezouten
- 4 eieren (M)
- verse bieslook
Hollandaise saus
- 105 gr roomboter, ongezouten
- 3 eidooiers van middelgroot ei
- 1 el citroensap
- zout en peper
Bereidingswijze
- Breng een pan, die voor 3/4 gevuld is met water, aan de kook. Voeg wat zout toe en zet het vuur lager, zodra het water kookt.
- Verwarm ondertussen een koekenpan boven een middelhoog vuur en bak de bacon krokant. Laat de bacon daarna uitlekken op wat keukenpapier.
- Smeer de broodjes aan beide kanten in met wat boter en bak ze in dezelfde pan rondom goudbruin.
- Leg de broodjes op een bord en snijd ze doormidden. Verdeel vervolgens de plakjes bacon over de broodjes.
- Smelt voor de hollandaisesaus de boter in een steelpannetje boven een laag vuur. Meng de eidooiers voor de saus met de citroensap, zout en peper in een keukenmachine of blender voor 30 seconden.
- Zet de blenderstand lager en voeg dan langzaam de gesmolten boter toe. Laat het een paar seconden doordraaien, totdat alles goed is gemengd. Proef en voeg naar evt. meer zout toe.
- Nu ga je aan de slag met de gepocheerde eieren. Breek hiervoor elk ei in een apart kommetje.
- Zet het vuur waar de pan met water op staat zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Leg een stukje eierschaal in het water. Zodra de schil naar het midden van de pan drijft en ter plekke op een rustige manier rondjes draait, kun je beginnen met pocheren.
- Voeg 1 ei toe en laat ca. 3 tot 4 minuten koken. Herhaal dit met de andere, of doe meerdere eieren tegelijk.
- Leg de eieren op de bacon en schenk een deel van de hollandaise saus eroverheen. Garneer met verse fijngesneden bieslook, zout en peper. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (2 poached eggs op 1 broodje met hollandaise)
- Calorieën: 558
- Vetten: 44,4
- Koolhydraten: 3,2
- Vezels: 3,9
- Eiwitten: 34,2