Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (L)
- 30 gr erythritol
- 100 gr amandelmeel
- 4 gram bakpoeder
- snufje zout
- 25 ml slagroom
- kaneel (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 garden. Voeg de eieren toe aan een mengkom met de erythritol. Mix op hoge snelheid voor 5 minuten luchtig op.
- Zeef daarna de amandelmeel, bakpoeder en snufje zout boven het ei. Spatel dit luchtig door de eieren. Daarna schenk je nog de slagroom erbij en spatel dit er ook doorheen. Kruid het beslag eventueel met een beetje kaneel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de helft van het beslag in 4 rondjes op het bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de rondjes zit. Op een ander stuk bakpapier verdeel je nog eens 4 rondjes.
- Bak de twee platen om en om voor 12 a 15 minuten goudbruin. Laat ze buiten de oven volledig afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten trommel op een droge plek.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koek (1/8)
- Calorieën: 109
- Vetten: 9,3
- Koolhydraten: 0,6
- Eiwitten: 4,9