Ingrediënten
Schaal
Schuimpjes
- 2 eiwitten (M)
- 25 gr erythritol
- snufje zout
Bosvruchtensaus
- 40 gr aardbeien
- 20 gr frambozen
- 15 ml water
- 10 gr erythritol
Vulling
- 200 ml slagroom, 35% vet
- 100 gr mascarpone
- 1 tl vanille extract
- 40 gr erythritol
Topping:
- 50 gr frambozen
- 60 gr aardbeien
- 50 gr blauwe bessen
- 50 gr bramen
- optioneel: verse munt
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 140 graden. Splits de eieren en voeg de eiwitten samen met de erythritol en een snufje zout toe aan een mengkom. Klop de eiwitten binnen ca. 3 minuten stijf met een elektrische mixer.
- Schep vervolgens met een lepel het stijfgeklopte eiwit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer het eiwit uit tot een gelijkmatige dikte en bak het 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het schuim na het bakken goed afkoelen.
- Maak ondertussen de bosvruchtensaus door alle ingredienten voor de saus toe te voegen aan een pannetje. Zet het pannetje op een middelhoog vuur en breng de vruchten aan de kook. Laat het 2 minuten al roerend pruttelen. Zet het vuur dan uit en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Gebruik een staafmixer om van de vruchten een gladde saus te maken.
- Pak nu een nieuwe kom en voeg hier alle ingredienten voor de vulling aan toe. Klop het geheel met elekrische mixer luchtig en stijf. Zet de vulling na het kloppen in de koelkast.
- Verkruimel nu de meringue en voeg dit toe aan een schaal. Pak je dessertglaasjes erbij en start met de opbouw. Voeg een handvol schuimpjes toe aan het glaasje en doe hier wat verse vruchtjes bovenop. Voeg nu 2 el slagroomvulling toe en een beetje van de saus. Herhaal dit todat al je ingredienten op zijn.
- Versier de glaasjes eventueel met verse munt. Maak de eton mess pas klaar als je het gaat serveren. Het schuim wordt namelijk zacht in de koelkast. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje (1/4)
- Calorieën: 317
- Vetten: 30,2
- Koolhydraten: 6,7
- Eiwitten: 5,5