Ingrediënten
Schaal
Friet
- 1 grote of 2 kleine koolrabi’s of koolraap
- 1 tl cajunkruiden
- 1/2 tl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Tartaarsaus
- 15 gr augurk
- 1 el verse peterselie
- 2 el crème frâiche
- 2 el mayonaise
- 1 el kappertjes
- 1/2 tl mosterd
- zout en peper
Vis
Bereidingswijze
- Start met het maken van de friet. Schil de koolraap of koolrabi en snijd in de vorm van friet. Doe de frietjes in een kom met koud water en een snufje zout. Laat dit 30 minuten staan.
- Ga ondertussen verder met de saus. Snijd de augurk en peterselie fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en zet in de koelkast. Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 220 graden.
- Giet de koolraapfriet af en dep droog met een droge doek of keukenpapier. Verdeel de friet over de bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en meng de friet met de kruiden en olijfolie. Zet opnieuw in de oven en bak nog eens 20 tot 25 minuten.
- Ga ondertussen verder met de vis. Meng het eiwitpoeder met de kruiden en het bakpoeder. Klop een ei los in een schaaltje en voeg de helft van het ei aan toe aan het poeder en de kruiden. Voeg nu ook de spa rood en meng tot een gladde pasta.
- Haal de kabeljauwfilets door het overgebleven ei en smeer de filets nu aan beide kanten in met de pasta.
- Zet een koekenpan op hoog vuur met voldoende (kokos)olie. Frituur de kabeljauw ongeveer vier minuten per kant.
- Haal de kabeljauw uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapier. Haal de friet uit de oven en verdeel over 2 borden. Leg de kabeljauw erbij en garneer met verse peterselie en wat citroensap. Serveer met de ravigottesaus. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 571
- Vetten: 41,1
- Koolhydraten: 10,7
- Vezels: 5,9
- Eiwitten: 38,1