Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm toetje! Vandaag heb ik een heerlijke suikervrije mousse gemaakt van frambozen, slagroom en gelatine. Frambozen zijn niet alleen lekker, maar ook super gezond! Zo bevatten frambozen veel vitamine C, vitamine B11 en antioxidanten. Geen liefhebber van frambozen? Je kunt deze mousse ook maken met aardbeien, bramen of een combinatie van rood fruit.
Bereidingstips:
Je kunt bij het maken van deze koolhydraatarme frambozen mousse zowel verse als diepvries frambozen gebruiken. Verder is het belangrijk om goed op te letten bij het opkloppen van de slagroom. Stop af en toe even met kloppen als de slagroom dik wordt. De slagroom is klaar als er stevige pieken vormen. Als je te lang door klopt ontstaat er een zoete boter en dit is niet de bedoeling. De mousse kun je 1-2 dagen na de bereiding in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie plaatsen.
Tip: bekijk ook ons koolhydraatarm mascarpone toetje recept.
PrintKoolhydraatarme frambozen mousse
- Bereidingstijd: 20
- Totale tijd: 80
- Porties: 3 dessertglazen 1x
- Categorie: Dessert, Snack
Ingrediënten
- 100 gr verse of bevroren frambozen
- 25 gr erythritol
- citroensap van 1 kleine citroen
- 2 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- 30 gr Sukrin Icing
Bereidingswijze
- Doe de frambozen samen met de erythritol in een pannetje en verwarm al roerend boven een laag vuur. Laat het ongeveer 5-8 minuten pruttelen, totdat de frambozen uit elkaar zijn gevallen.
- Pak vervolgens een zeef en een grote kom en giet het frambozen mengsel door de zeef. Gebruik een spatel om al het vocht door de zeef te drukken.
- Giet het frambozensap terug in de steelpan. Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze samen met de citroensap toe aan de pan. Verwarm al roerend de inhoud van de pan, totdat de gelatine is opgelost. Giet het mengsel dan in een kom. Laat het mengsel vervolgens 1 tot 2 uur op kamertemperatuur volledig afkoelen.
- Doe dan de slagroom en Sukrin Icing in een grote kom en klop de slagroom met een elektrische mixer stijf. Je kunt de slagroom ook stijf kloppen met een keukenmachine. Voeg het gekoelde frambozen mengsel toe en spatel dit voorzichtig door de slagroom.
- Schep de frambozen mousse in 3 dessertglazen en zet minimaal 1 uur de koelkast. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 dessertglas
- Calorieën: 290
- Vetten: 29,3
- Koolhydraten: 4,3
- Eiwitten: 2,4
wat een zaligheid
hemels lekker…ik ga deze ook eens maken met ander diepvriesfruit.
Het was heerlijk maar ik had heel weining sap van de frambozen dus 2 gelatineblaadjes waren teveel. Ik ga hem nog een keer maken maar dan met 1 gelatineblaadje
Heerlijk recept, ik heb een limoen gebruikt en gelatinepoeder (1 theelepel). Ga de mousse zeker vaker maken.
Licht zurig, maar oh zo lekker. Ga ik vaker maken
Tip voor alle taartenbakkers, deze mousse is een perfecte vulling voor een taart! Ik heb een cake-rol (biscuitdeeg van amandelmeel, dus ook lowcarb) gebakken en deze mousse gebruikt als vulling ipv opgeklopte slagroom. De smaak was echt superlekker! Heel veel complimenten gehad, dus dit recept is definitief een blijvertje.
Al twee maal deze heerlijke mousse gemaakt, super lekker, is een succes hier in ons gezin
Kun je die toetjes ook bewaren als je alleen bent is het erg veel.
Hi Klaassen,
Ik heb het aantal porties verlaagd naar 3. Met dit recept maak je genoeg mousse om 3 dessertglazen te vullen. Je kunt de mousse 2 dagen in de koelkast bewaren.
Groetjes,
Quint