Ingrediënten
Schaal
Gazpacho
- 500 g pruimtomaten
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 komkommer
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 8 blaadjes verse basilicum
- 50 ml olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 tl zout
- peper naar smaak
Garnering
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- stukje komkommer
- 1 stengel bosui
- 10 blaadjes verse basilicum
- 1 el krulpeterselie
- 1 el hennepzaad
- olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd voor de soep de tomaten, halve paprika’s en komkommer in blokjes. Snipper de sjalot en snij de knoflook en basilicum fijn.
- Doe alles samen met de olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper in een kom en meng goed door elkaar. Laat een half uur staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
- Schep alles uit de kom over in een keukenmachine of blender. Meng alles tot een gladde soep.
- Schenk over in een pan of grote kom en zet de gazpacho en dek deze af met folie of een deksel. Zet de gazpacho 2 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen en de soep nog kouder wordt.
- Snijd voor het opdienen de andere paprika helften en komkommer in hele kleine blokjes, de bosui in plakjes en de basilicum en peterselie fijn.
- Schenk de gazpacho in 3 glazen of kommen en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de gesneden groenten, hennepzaad en olijfolie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kom
- Calorieën: 222
- Vetten: 18
- Koolhydraten: 9,4
- Vezels: 4,4
- Eiwitten: 3,4