Ingrediënten
Schaal
Rolletjes
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm verse gember, geschild
- 300 gr rundergehakt
- 25 gr verse koriander
- 1 tl kurkumapoeder
- 1/2 tl serehpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- zout en peper naar smaak
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 150 gr broccolirijst
- 1 grote chinese kool
Garnering
- 1 el sojasaus of ketjap
- 1 el sesamolie
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Rasp de wortel grof boven een kom en zet op zij. Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn. Voeg de ui, knoflook en gember toe aan een keukenmachine en zet deze aan, totdat alles fijn is gemaald.
- Voeg het gehakt, de koriander, kruiden, sojasaus en sesamolie ook toe aan de machine. Zet nog eens aan een meng, totdat het een geheel vormt. Voeg tenslotte de broccolirijst en wortel toe en zet voor een laatste keer aan.
- Verwijder voorzichtig de bladeren van de kool. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Leg een koolblad plat op de bakplaat. Schep 1 tot 2 eetlepels vulling op het uiteinde van het blad. Rol goed op en vouw indien nodig de zijkanten van het blad naar binnen voor het rollen. Leg het koolrolletje met de naad naar beneden op de bakplaat.
- Herhaal stap 3, totdat je ca. 10 rolletjes hebt gemaakt of de vulling op is. Smeer de koolbladeren met een kwastje in met wat ketjap of sojasaus en sesamolie.
- Bak de koolrolletjes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de rolletjes uit de oven en serveer eventueel met wat sojasaus en een frisse salade.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 5 rolletjes
- Calorieën: 559
- Vetten: 39,9
- Koolhydraten: 9,6
- Vezels: 9,1
- Eiwitten: 35,0