Ingrediënten
Schaal
Gingerbread kruidenmix
- 1 el kaneel
- 1 el gemberpoeder
- 1/2 el nootmuskaat, gemalen
- 1/2 el Chinese vijfkruiden
- 1/2 el gemalen kruidnagel
Koekjes
- 120 gr amandelmeel
- 70 gr goud lijnzaadmeel
- 80 tot 100 gr Sukrin Gold
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 el van de kruidenmix
- 1 ei (m)
- 55 gr kokosolie of ghee
- 20 ml amandelmelk, ongezoet
- 1 tl vanille extract
Frosting
- 1/2 eiwit (van middelgroot ei)
- 1/2 tl citroensap
- 40 tot 60 gr Sukrin Icing
Bereidingswijze
- Meng in een kom alle kruiden voor de mix goed door elkaar, zodat je gingerbread kruiden hebt.
- Pak een grote kom en meng hierin de droge ingrediënten samen met 1,5 el van de kruidenmix (let op niet alles) voor de koekjes goed door elkaar. Meng in een andere kom het ei los. Voeg de gesmolten ghee of kokosolie, amandelmelk en vanille extract toe. Meng goed en voeg toe aan de droge ingrediënten. Roer alles voorzichtig door elkaar.
- Maak een bal van het deeg en wikkel in plasticfolie. Leg de deegbal 45 minuten in de koelkast.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Haal het deeg uit de folie en kneed een paar keer goed. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol uit met een deegroller tot ongeveer 10 mm dik.
- Druk met een uitsteekvorm de koekjes uit en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier of gebruik het vel van het uitrollen. Zet de bakplaat in de oven voor 12 tot 15 minuten. Laat de koekjes na het bakken op een koelrek volledig afkoelen.
- Maak ondertussen de frosting door het eiwit te mengen met de citroensap en Sukrin Icing.
- Gebruik een spuitzak met heel dun spuitmondje, naald of iets anders duns om de koekjes te decoreren. Maak op alle koekjes een leuke decoratie en laat de frosting hard worden.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje met frosting
- Calorieën: 58
- Vetten: 5,2
- Koolhydraten: 0,3
- Vezels: 1,8
- Eiwitten: 2,3