Ingrediënten
Schaal
Pizzabodem
- 7 gr instant gist + 1 tl honing
- 50 ml lauw water (voor gist)
- 130 gr kokosmeel
- 65 gr amandelmeel
- 35 gr psylliumvezels, grof
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl zout of naar smaak
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 450 ml water
- 2 tl appelazijn
Toppings
- 100 gr champignons
- 1/4 aubergine
- 200 gr mozzarella (bol)
- 140 gr tomatensaus voor pizza
- 150 gr geraspte mozzarella
- rucola of verse basilicum (garnering)
Bereidingswijze
- Meng in een kom de instant gist met honing en 50 ml lauw water. Laat dit 10 minuten staan.
- Meng als de gist klaar is de droge ingrediënten in een grote kom goed door elkaar. Voeg het gistmengsel, 450 ml water en de appelazijn toe aan het meel en kneed met je handen tot een bal.
- Dek af en laat een half uurtje rusten, zodat de vezels het vocht kunnen opnemen.
- Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 220 graden.
- Maak van de grote bal 2 kleinere ballen van gelijke grootte.
- Leg een vel bakpapier om het aanrecht en leg hier 1 deegbal op. Leg vervolgens nog een vel bakpapier over het deeg. Rol het deeg met een deegroller zo dun mogelijk uit. Verwijder het bovenste vel en vouw het deeg bij de randjes dubbel, zodat een mooie pizza vorm ontstaat.
- Prik wat gaatjes in de bodem en leg klaar.
- Herhaal stap 6 en 7 met de andere deegbal. Bak vervolgens de pizzabodems 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen de champignons, aubergine en verse mozzarella in plakjes.
- Haal de bodems uit de oven en beleg ze met tomatensaus, geraspte mozzarella en de gesneden groente.
- Bak de bodems met toppings nog eens 10 minuten. Voeg na 8 minuten de plakjes verse mozzarella toe en bak deze de laatste 2 minuten mee, totdat alles is gesmolten.
- Serveer op de pizza eventueel wat rucola of verse basilicum. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 pizza
- Calorieën: 867
- Vetten: 52,3
- Koolhydraten: 23
- Vezels: 44,6
- Eiwitten: 53,4