Ingrediënten
Schaal
- 60 gr walnoten
- 50 gr pecannoten
- 50 gr paranoten
- 25 gr amandelen
- 25 gr zonnebloempitten
- 15 gr lijnzaadmeel
- 50 gr pindakaas
- 1 ei
- 20 tot 40 gr erythritol
- 1 tl vanille extract
- 50 gr suikervrije melkchocolade, fijngehakt
- snufje kaneel
- snuifje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg vervolgens de noten en pitten toe aan een keukenmachine en zet deze aan. Mix de noten tot de gewenste grootte. Voeg ondertussen de pindakaas, ei, erythritol, vanille extract, kaneel, zout en het lijnzaadmeel toe aan een kom.
- Meng de inhoud van de kom goed door elkaar met een garde of elektrische mixer. Spatel vervolgens de fijngehakte noten en chocolade door het pindakaasmengsel. Bekleed een bakvorm (15×20 cm) met bakpapier en spatel het mengsel in de vorm.
- Druk stevig aan met de handen en bak de granola bars 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen. Snijd de granola daarna met een scherpe met in ca 14 granola bars. Eerst in de lengte door de helft en daarna 7 keer overdwars. Bewaar de granola bars in een afgesloten trommel voor ca. 4 dagen of vries ze in.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 reep (1/14)
- Calorieën: 155
- Vetten: 13,7
- Koolhydraten: 1,9
- Eiwitten: 3,8