Ingrediënten
Schaal
- 200 gr ongebrande notenmix
- 80 gr kokossnippers
- 40 gr pompoenpitten
- 50 gr lijnzaad
- 50 gr zonnebloempitten
- 1/2 el kaneel
- 50 gr kokosolie
- 1 tl vanille aroma
- 3 el water
- optioneel: 3 el suikervrije stroop
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Smelt in een steelpannetje de kokosolie. Voeg als de olie gesmolten is al roerend de de vanille aroma, suikervrije stroop en het water toe. Haal dan de pan van het vuur en zet apart.
- Meng in een grote kom de noten, zaden, pitten en kaneel. Giet het oliemengsel over de noten en roer dit goed door de granola. Verdeel de granola dan over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de granola 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep om de 5 minuten de granola om, zodat het niet verbrand.
- Voeg na 15 minuten bakken de kokossnippers toe en bak dit 5-10 minuten mee. Laat de granola na het bakken goed afkoelen en bewaar het in een grote weckpot. Serveer de granola met een portie volvette Griekse yoghurt. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (30 gr)
- Calorieën: 194
- Vetten: 18,6
- Koolhydraten: 1,9
- Vezels: 2,0
- Eiwitten: 4,7