Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme groente uit de oven

Koolhydraatarme groente uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Bijgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 (rode) ui
  • 400 g pompoenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • verse rozemarijn of tijm
  • Gedroogde kruiden naar smaak (oregano, paprikapoeder, tijm, chilipeper, kerrie etc.)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, de courgette in halve maantjes, de paprika in reepjes en de ui in ringen.
  2. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel de gesneden groente  en de pompoenblokjes over de plaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en gedroogde kruiden naar smaak.
  3. Leg de takjes rozemarijn of tijm tussen de groente en bak de groente 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de groente met een stukje, vlees, vis, vega alternatief of een stukje quiche en bijv. een geprakte avocado!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3)
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 7,4
  • Koolhydraten: 9,9
  • Vezels: 7,7
  • Eiwitten: 6,6