Koolhydraatarm hachee met laurierblad.

Koolhydraatarme hachee

Op een koude winterse dag is niets lekkerder dan een bord warme hachee met rode kool en bloemkoolpuree. Dit traditionele stoofgerecht maak je door blokjes rundvlees samen met uien, kruiden en water een paar uur te laten sudderen. Hachee is een typisch Hollands recept dat al eeuwenlang door Nederlanders wordt gegeten!

In veel hachee recepten wordt er bloem en suiker gebruikt om de saus te binden en de smaak te versterken. Hierdoor bevat de hachee onnodig veel koolhydraten. In ons hachee recept hebben wij geen suiker of andere koolhydraatrijke smaakversterkers gebruikt. Hierdoor bevat een portie van onze hachee slechts 5,8 gr koolhydraten. Dit is 60% minder koolhydraten dan traditionele hachee!

Tips:
Let tijdens het sudderen van het vlees goed op de hoeveelheid vocht in de pan. Als er te veel vocht verdampt kan het vlees aanbranden. Voeg om dit te voorkomen een beetje water toe aan de pan. Serveer de hachee met rode kool en bloemkoolpuree, koolhydraatarme hutspot of koolhydraatarme boerenkoolstamppot. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarm hachee met laurierblad.

Koolhydraatarme hachee

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 15 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 190
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 800 gr hacheevlees of runderlappen in blokjes gesneden
  • 75 gr roomboter, ongezouten
  • 3 grote uien of 4 middelgrote uien
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • zout en peper naar smaak
  • 400 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de uien in grove blokjes. Verwarm de roomboter in een grote braadpan en voeg het vlees toe aan de pan. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het al roerend boven een middelhoog vuur 3-5 minuten bruin. Voeg de uienblokjes toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en meng dit goed door het vlees. Voeg vervolgens het water, bouillonblokje, kruidnagels, laurierblaadjes en de tijm toe aan pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en zet de deksel schuin op de pan. Laat het vlees boven een laag vuur minimaal 2,5 uur sudderen. Bekijk om het half uur even hoe het gaat met de hachee en voeg indien nodig een glaasje water toe aan de pan.
  3. Haal na 2,5 uur de deksel van de pan en laat het nog even sudderen zonder deksel totdat je een dikke saus overhoudt. Haal als de hachee klaar is de kruidnagels en het laurierblaadje uit de pan. Verdeel in 4 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 390
  • Vetten: 21,5
  • Koolhydraten: 5,8
  • Eiwitten: 41,2
Koolhydraatarm hachee met laurierblad.

18 Reacties

  1. ik voeg ook nog een beetje speculaaskruiden van jony boer toe. vroeger maakte mijn moeder het altijd met ontbijtkoek en deze kruiden geven een beetje die smaak mee.

    Reageer
  2. zo maak ik hem ook altijd. tegenwoordig in de slowcooker. lekker & makkelijk. en de tomatenpuree is het zuurtje dat het vlees nog malser maakt.

    Reageer
  3. Heerlijk met dochter en kleindochter deze hachee gegeten. De pan was leeg! Zal vaker op tafel komen.






    Reageer
  4. Heerlijk! Ik heb het in mijn slowcooker klaargemaakt, 200 ml bouillon toegevoegd i.p.v. 400 ml.
    Geslaagd!!!!






    Reageer
  5. Heerlijk recept. Heb het (voor de makkelijkheid) in de slowcooker/crockpot gemaakt.
    Gewoon alles in de pan doen en 6-7 uur op de lage stand.






    Reageer
  6. Quint je bent een godsgeschenk met je recepten, mijn man heeft lijd al vele jaren aan ernstige diabetes en krijgt het niet onder controle, door met jou recepten te koken is dit eindelijk gelukt de diabetes verpleegkundige kundige stond met haar mond vol tanden, door de goede suiker waarden in zijn bloed bedankt!!






    Reageer
    • Hi Mirthe,

      Geweldig! Super leuk om te horen en wat goed dat het nu beter gaat met de suikerwaarden van je man. Ga zo door!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  7. Net gemaakt. Zoals gewoonlijk is dit recept ook weer lekker. Ik ben fan






    Reageer
  8. Nog een tip ik gebruik vaak mosterd en amandelmeel over het vlees waardoor het toch wat sneller bind (of wat xantaangom). Niet heel gezond maar wel echt een super tip voor mals stoofvlees is cola light. Geen kh maar ja. Alles wordt hierdoor niet zoet maar wel kruidig van smaak. Oh ja en nog een tip. Zwolse stoof kuiden van Jonnie Boer.






    Reageer
  9. Heerlijk, ook met knolselderijpuree!






    Reageer
  10. Mijn man vond de hachee op deze manier heel lekker.






    Reageer
  11. Zó ontzettend lekker. Ik was een beetje huiverig omdat ik vaak hachee voorgeschoteld kreeg die taai was ipv mals, maar met dit recept is het vlees zó sappig. Groot fan hier!






    Reageer
  12. Heerlijk :-))) en dat samen met bloemkoolpuree






    Reageer
  13. In het recept mist wanneer de tomatenblokjes moeten worden toegevoegd. Dat heb ik maar samen met de puree gedaan. Heerlijk resultaat!






    Reageer
  14. Lekker mals en erg smaakvol






    Reageer
  15. Vandaag hebben wij hachee gegeten en het was heerlijk!






    Reageer
  16. Super lekker dit recept. Heb het met bloemkoolpuree en rodekool gegeten. Smullen!






    Reageer
  17. Geweldig heerlijk






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*