Ingrediënten
Schaal
- 800 gr hacheevlees of runderlappen in blokjes gesneden
- 75 gr roomboter, ongezouten
- 3 grote uien of 4 middelgrote uien
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl tijm
- zout en peper naar smaak
- 400 ml water
- 1 runderbouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
Bereidingswijze
- Snijd op een snijplank de uien in grove blokjes. Verwarm de roomboter in een grote braadpan en voeg het vlees toe aan de pan. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het al roerend boven een middelhoog vuur 3-5 minuten bruin. Voeg de uienblokjes toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en meng dit goed door het vlees. Voeg vervolgens het water, bouillonblokje, kruidnagels, laurierblaadjes en de tijm toe aan pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en zet de deksel schuin op de pan. Laat het vlees boven een laag vuur minimaal 2,5 uur sudderen. Bekijk om het half uur even hoe het gaat met de hachee en voeg indien nodig een glaasje water toe aan de pan.
- Haal na 2,5 uur de deksel van de pan en laat het nog even sudderen zonder deksel totdat je een dikke saus overhoudt. Haal als de hachee klaar is de kruidnagels en het laurierblaadje uit de pan. Verdeel in 4 porties en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van het totaal
- Calorieën: 390
- Vetten: 21,5
- Koolhydraten: 5,8
- Eiwitten: 41,2