Ingrediënten
Schaal
- 1 wortel, schoongemaakt
- 1/2 middelgrote courgette
- 230 halloumi kaas
- 1 el koriander, fijngesneden
- 1 el munt, fijngesneden
- 1 middelgroot ei, losgeklopt
- 2 stengels lente-ui
- 1 el olijfolie
- 2 el paneermeel
Bereidingswijze
- Pak om te beginnen een rasp en rasp boven een grote kom de wortel en courgette. Doe vervolgens de courgette, wortel en koriander in een zeef en voeg een snufje zout toe om het water te onttrekken van de groente. Laat dit 5 minuten staan.
- Doe na 5 minuten de geraspte groente in een schone theedoek of zeefdoek en wring het vocht er uit. Voeg vervolgens de geraspte groente toe aan een kom. Snijd de lente ui in kleine stukjes en voeg dit toe aan de kom. Rasp dan de halloumi boven de kom.
- Voeg vervolgens paneermeel en het losgeklopte ei toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Vorm van het mengsel 4 grote burgers. Plaats de burgers op een bord, dek af met huishoudfolie en doe 20 minuten in de koelkast.
- Haal de burgers na 20 minuten uit de koelkast en verwarm een grote koekenpan met daarin olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg de burgers een voor een toe aan de pan en bak goudbruin aan beide kanten, ongeveer 5-10 minuten. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 burger
- Calorieën: 220
- Vetten: 15,6
- Koolhydraten: 5,8
- Eiwitten: 13,9