Ingrediënten
Schaal
- 450 gr rundergehakt (mager)
- 50 gr bacon
- 1 el mosterd
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl zwarte peper
- 1 krop botersla
- 15 cherrytomaten
- 15 plakjes augurk
- mayonaise, ketchup of mosterd als dip
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de bacon in kleine stukjes. Meng nu met de handen in een grote kom de bacon, rundergehakt, mosterd en kruiden. Vorm van het gehaktmengsel 15 kleine gehaktballetjes.
- Verwarm vervolgens een ingevette grill of een koekenpan en bak de gehaktballetjes hierin 3 minuten per kant gaar.
- Snijd ondertussen de cherrytomaten door tweeën en de augurken in plakjes. Pak als de gehaktballetjes klaar zijn de satéprikkers en rijg aan elke prikker een gehaktballetje, sla, plakje augurk en een halve cherrytomaat. Herhaal dit totdat je 15 gevulde prikkers hebt. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 prikker
- Calorieën: 62
- Vetten: 3,8
- Koolhydraten: 0,4
- Eiwitten: 6,4