Ingrediënten
Schaal
- 3 eieren (M)
- 150 gr volle kwark
- 60 ml amandelmelk, ongezoet
- 80 gr amandelmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- boter of kokosolie
- 150 gr ontbijtspek
- 80 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
- Klop drie eieren los. Voeg de kwark en amandelmelk erbij en meng tot een egaal beslag. Voeg de amandelmeel toe en het bakpoeder toe en mix goed. Voeg een snufje zout toe en roer nog een keer goed zodat je een beslag zonder klontjes hebt.
- Verwarm een lepel boter of olie in de pan en bak het spek een beetje knapperig. Leg ze op een apart bord als ze klaar zijn.
- Voeg indien nodig een tl kokosolie toe aan de hete pan. Zet de pan op een middelhoog vuur en schenk een soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de hele koekenpan bedekt is met beslag.
- Zet het vuur iets lager en leg 2 plakken ontbijtspek en strooi een handje geraspte kaas in het beslag voordat het gestold. Als er bubbeltjes vormen bovenop de pannenkoek en de kantjes loslaten kun je de pannenkoek omkeren. Bak de pannenkoek nog even kort aan de andere kant en leg deze daarna op een bord.
- Herhaal stap 4 en 5, totdat je beslag op is en ongeveer 4 of 5 pannenkoeken hebt gebakken. Serveer de pannenkoek met de spek kant naar boven en garneer eventueel met suikervrije stroop of suikervrije poedersuiker!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 pannenkoek
- Calorieën: 313
- Vetten: 25,1
- Koolhydraten: 2,2
- Vezels: 1,8
- Eiwitten: 18,9