Ingrediënten
Schaal
Hazelnootpasta
- 350 gr ongebrande hazelnoten
Brownies
- 3 eieren (M)
- 35 gr Lowcarbchef Caramel stroop
- 25 gr kokosmeel
- 1/4 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 75 gr erythritol poedersuiker
- 15 gr cacaopoeder
- 1/4 tl zout
- 60 gr suikervrije chocolate chips
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Verspreid de hazelnoten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de noten 4 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de bakplaat om en rooster ze nog eens 4 minuten.
- Laat de hazelnoten volledig afkoelen. Weeg 30 gram van de geroosterde hazelnoten af en zet opzij. Doe de rest van de geroosterde hazelnoten in een keukenmachine en meng, totdat er een gladde pasta ontstaan.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Weeg 210 gram van de hazelnootpasta af (bewaar de rest voor de topping) en meng dit in een grote kom samen met de eieren en suikervrije stroop tot een glad mengsel.
- Voeg het kokosmeel, baksoda, bakpoeder, ery-poeder, cacao en snufje zout toe en meng nog eens goed, totdat er een egaal beslag ontstaat.
- Snijd de overgebleven geroosterde hazelnoten in grove stukjes en roer dit samen met de chocolade druppels door het beslag. Gebruik hiervoor een pannenlikker. Bewaar wat hazelnootstukjes voor de topping.
- Vet een brownievorm in een schenk het beslag in de vorm. Druppel met een kleine lepel zigzaggend de overgebleven hazelnootpasta over het brownie beslag. Maak met een vork de tegenovergestelde beweging zodat er een patroon ontstaat. Garneer met chocoladedruppels en stukjes hazelnoot.
- Zet de brownie in de oven voor 13-18 minuten. Zorg dat je de brownie niet overbakt. De binnenkant mag nog een beetje zacht zijn. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen. Serveer direct.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/12 van de brownie)
- Calorieën: 261
- Vetten: 22,9
- Koolhydraten: 3,6
- Vezels: 6,1
- Eiwitten: 6,9