Ingrediënten
Schaal
- 250 gr hazelnoten, ongebrand
- 3 el erythritol
- 2,5 el cacaopoeder
- 1 tl MCT-olie (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en verdeel de hazelnoten over de plaat. Rooster de hazelnoten ca. 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de hazelnoten helemaal afkoelen. Verwijder de vliesjes van de hazelnoten door ze in een handdoek te schudden en los te rollen.
- Doe de hazelnoten in een keukenmachine en maal net zo lang totdat er een pasta ontstaat. Voeg dan de erythritol, cacaopoeder en MCT-olie toe. Meng nogmaals totdat er een geheel ontstaat. Voeg extra erythritol toe indien gewenst.
- Schep de pasta over in een glazen potje. De hazelnootpasta blijft zeker 1 tot 2 weken goed in de koelkast.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (20 gram)
- Calorieën: 127
- Vetten: 11,8
- Koolhydraten: 1,6
- Vezels: 0,9
- Eiwitten: 2,9