Ingrediënten
Schaal
Schuim
- 2 eiwitten (M)
- 35 gr erythritol (fijngemalen) of Sukrin Icing
- snufje zout
Nougatine
- 75 gr hazelnoten
- 20 ml water
- 30 gr erythritol
Banketbakkersroom
- 150 ml slagroom
- 20 gr erythritol
- 2 eidooiers (M)
- 1/2 tl vanille extract
Botercrème
- 125 gr roomboter, ongezouten
- 40 gr erythritol (fijngemalen)
- 75 gr hazelnoten
- 20 ml water
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 140 graden. Teken vervolgens met een potlood 2 cirkels (18 cm doorsnee) op een vel bakpapier. Pak nu twee kommetjes en splits hierboven de eieren. Zet de dooiers even in de koelkast voor later.
- Voeg de eiwitten samen met de erythritol en het snufje zout toe aan een aluminium kom. Klop het eiwit vervolgens met een elektrische mixer stijf, totdat er stevige pieken ontstaan. Spatel het opgeklopte eiwit dan in een spuitzak en knip het puntje eraf.
- Plaats het vel bakpapier met getekende cirkels op een bakplaat. Vul vervolgens de cirkels met het opgeklopte eiwit. Bak het schuim ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het schuim daarna uit de oven en laat volledig afkoelen. Draai het bakpapier dan om en haal dit er voorzichtig af.
- Verwarm de oven nu voor op 180 graden. Maak de nougatine door de hazelnoten in een blender of keukenmachine fijn te malen. Meng de noten vervolgens het water en de zoetstof. Leg de nougatine vervolgens op een stuk bakpapier en bak voor 15 minuten in de oven. Laat dit daarna ook buiten de oven afkoelen. Als het afgekoeld is, verkruimel je het met je handen tot fijne nougatine.
- Voeg voor het banketbakkersroom de slagroom en zoetstof toe aan een steelpannetje. Zet het pannetje op het vuur en zet het vuur zachter zodra het begint te borrelen. Voeg al roerend de vanille en eidooiers toe. Laat dit al roerend indikken tot een dikke kwark en zet het vuur dan uit
- Voor de hazelnootbotercreme voeg je de hazelnoten toe aan een keukenmachine. Maal de hazelnoten vervolgens fijn. Voeg vervolgens de erythritol en water toe. Mix het geheel dan nog eens kort door. Tot slot voeg je de boter en banketbakkersroom toe. Mix het geheel dan voor 2 minuten op hoge snelheid. Spatel de hazelnootbotercreme daarna in een spuitzak en knip het puntje af. Je kunt nu het hazelnootschuimgebak opbouwen.
- Leg een rond stukje bakpapier op je bord. Spuit daarna een klein toefje hazelnootbotercreme in het midden van je bakpapier. Leg daarna 1 cirkel schuim op je bord. Spuit daarna een lekkere laag hazelnootbotercreme op het schuim. Leg daar nog een cirkel op, druk voorzichtig aan. Verdeel de rest van je hazelnootbotercreme op de bovenkant en zijkanten van je gebak. Smeer de zijkanten en bovenkant met een spatel glad. Tot slot verdeel je de nougatine eroverheen.
- Verseer de taart eventueel met toefjes slagroom en chocolade. Uit de taart haal je ca. 10 puntjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/10)
- Calorieën: 260
- Vetten: 26,3
- Koolhydraten: 1,3
- Eiwitten: 4,0