Ingrediënten
Schaal
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 1 teentje knoflook
- 40 ml olijfolie
- 1/2 tl komijnpoeder
- 45 ml tahin
- 1 el citroensap
- 1 tl knoflookpoeder
- 25 ml water + extra
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en het teentje knoflook grove stukjes. Voeg de roosjes en gesneden knoflook toe aan een kom.
- Voeg 20 ml olijfolie, de komijnpoeder, peper en zout naar smaak toe aan de bloemkool. Meng goed en verdeel de roosjes vervolgens over de bakplaat. Rooster de bloemkool 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de bloemkool na het bakken volledig afkoelen. Doe de roosjes vervolgens samen met de tahin, citroensap, knoflookpoeder, water en 20 ml olijfolie in een keukenmachine. Zet de machine aan en mix, totdat er een gladde pasta ontstaat.
- Voeg extra water of olijfolie toe als de pasta nog niet de gewenste structuur heeft. Breng de hummus op smaak met kruiden naar keuze, zoals harissa, ras el hanout, kerrie, rode peper of zongedroogde tomaat.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 183
- Vetten: 16,3
- Koolhydraten: 3,4
- Vezels: 2,2
- Eiwitten: 4,7