Ingrediënten
Schaal
Gecondenseerde melk
- 250 ml kokosmelk, 17% vet
- 25 gr roomboter, ongezouten
- 35 gr ery-bronze
- 1 tl vanille extract
Ijs
- 400 ml slagroom
- 2 gr johannesbroodpitmeel
- 40 gr ery-poeder
- 1x recept gecondenseerde melk
- merg van 1 vanille stokje
Vulling
- 100 gr pure chocolade melties, suikervrij
- 150 gr frambozenjam Good Good
Bereidingswijze
- Maak eerst het ‘gecondenseerde melk’ door alle ingrediënten toe te voegen aan een steelpan. Zet het vuur middelhoog en laat het geheel al roerend indikken. Zet het vuur uit als het de dikte van kwark heeft, laat daarna op kamertemperatuur volledig afkoelen.
- Voeg de afgekoelde ‘gecondenseerde melk’ samen met de slagroom, johannesbroodpitmeel, ery-poeder en merg van 1 vanille stokje toe aan een grote kom. Klopt dit ca. 2 minuten romig op met een elektrische mixer.
- Voeg de chocolade druppels toe aan een hittebestendige kom. Breng een steelpan met een laagje water aan de kook. Plaats de kom op het steelpannetje en smelt de chocolade door middel van stoom (au-bain-marie). Laat daarna kort afkoelen.
- Bekleed een cakevorm (20 cm) met vershoudfolie. Lepel een beetje opgeklopte room over de bodem. Voeg dan een beetje jam toe en daarna de gesmolten chocolade. Herhaal dit, totdat je ingrediënten op zijn.
- Dek de ijstaart af met vershoudfolie en plaats minimaal 6 uur in de vriezer, het liefst de hele nacht. Haal de ijstaart 10 minuten van te voren uit de vriezer. Versier hem met wat verse bosvruchten en snijd in plakjes met een warm mes (houd het mes even onder heet water).
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/12 van de taart)
- Calorieën: 205
- Vetten: 19,9
- Koolhydraten: 2,4
- Vezels: 3,8
- Eiwitten: 1,8