Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Indonesische saté met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme Indonesische saté

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 95
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indonesisch

Ingrediënten

Schaal

Marinade

  • 2 tot 3 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el ketjap manis, minder suiker
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 300 gr kipdijfilet

Groente

  • 1 paksoi
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • handje pinda’s (garnering)
  • verse koriander (garnering)

Satésaus

  • 100 gr pindakaas, 100%
  • 40 ml kokosmelk, 17% vet
  • 1 el ketjap manis minder suiker of sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 tl sambal oelek
  • ca. 80 ml water

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de marinade de teentjes knoflook fijn. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en een grote kom. Snijd de kip in blokjes en voeg deze toe aan de marinade. Roer goed, plaats in de koelkast en laat de marinade minimaal een uur intrekken.
  2. Week ondertussen de satéstokjes ca. 15 minuten in een bakje met koud water. Haal ze er daarna uit en laat opdrogen. Verwarm als de kip klaar is de heteluchtoven voor op 200 graden.
  3. Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd de onderkant van de paksoi eraf, Doe de paksoi in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout overheen. Je kunt er ook wat sojasaus overheen druppelen.
  4. Haal de kip uit de koelkast en rijg de stukjes kip aan de satéstokjes.
  5. Doe de ingrediënten, (behalve het water), voor de satésaus in een steelpannetje en zet op een laag vuur. Laat pruttelen en voeg vervolgens geleidelijk 80 ml water toe en schenk er steeds iets bij totdat je de gewenste dikte hebt. Blijf tijdens het verwarmen voortdurend roeren, zodat het niet aanbakt.
  6. Verwarm een grillpan boven een middelhoog vuur en zet tegelijkertijd de paksoi in de oven voor 15 minuten. Voeg wat olie toe aan de grillpan en bak de kip in 10-15 minuten rondom goudbruin.
  7. Verwarm in een andere pan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin al roerend de bloemkoolrijst in 2 tot 3 minuten beetgaar. Verdeel de rijst over 2 borden
  8. Haal de paksoi uit de oven en verdeel deze over de bloemkoolrijst. Leg de satéstokjes op de bloemkoolrijst en schep de satésaus eroverheen. Garneer met wat gesneden pinda’s en verse koriander.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 718
  • Vetten: 48,9
  • Koolhydraten: 14,2
  • Vezels: 10,9
  • Eiwitten: 50,2