Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaanse cheesecake met blauwe bessen.

Koolhydraatarme Italiaanse cheesecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 100
  • Porties: 1 taart (8 puntjes) 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr Sukrin Icing
  • 2 el kokosmeel 
  • 1 ei (M of L)
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr verse blauwe bessen
  • Sukrin Icing (topping)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een springvorm van 15 tot maximaal 18 cm met bakpapier en vet de randen goed in met boter. Strooi de amandelschilfers gelijkmatig over de bodem.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een keukenmachine of mengkom. Mix met de keukenmachine of een elektrische mixer tot een luchtig beslag.
  3. Giet het beslag in de springvorm en verdeel eventueel de blauwe bessen over het beslag (je kunt de bessen ook na het bakken over de cheesecake verdelen).
  4. Bak de cheesecake 50 tot 60 minuten op 160 graden. Laat de cheesecake na het bakken 30 minuten in de gesloten oven afkoelen.
  5. Decoreer de taart met verse blauwe bessen en Sukrin Icing.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
  • Calorieën: 279
  • Vetten: 23,9
  • Koolhydraten: 6,2
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 8,5