Ingrediënten
Schaal
- 100 gr geschaafde amandelen
- 250 gr ricotta
- 250 gr mascarpone
- 50 gr Sukrin Icing
- 2 el kokosmeel
- 1 ei (M of L)
- 1 tl vanille extract
- 125 gr verse blauwe bessen
- Sukrin Icing (topping)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een springvorm van 15 tot maximaal 18 cm met bakpapier en vet de randen goed in met boter. Strooi de amandelschilfers gelijkmatig over de bodem.
- Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een keukenmachine of mengkom. Mix met de keukenmachine of een elektrische mixer tot een luchtig beslag.
- Giet het beslag in de springvorm en verdeel eventueel de blauwe bessen over het beslag (je kunt de bessen ook na het bakken over de cheesecake verdelen).
- Bak de cheesecake 50 tot 60 minuten op 160 graden. Laat de cheesecake na het bakken 30 minuten in de gesloten oven afkoelen.
- Decoreer de taart met verse blauwe bessen en Sukrin Icing.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
- Calorieën: 279
- Vetten: 23,9
- Koolhydraten: 6,2
- Vezels: 2,3
- Eiwitten: 8,5