Voor velen is lunch gedoe, vooral als tijd ontbreekt. Met dit nieuwe recept maken we het maken van een gezonde en voedzame lunch makkelijk: je hebt in 10 minuten een topmaaltijd op tafel, die je ook makkelijk kunt meenemen. We vullen onze koolhydraatarme wraps met mortadella, pistachepesto en mozzarella. Superlekker, voedzaam en low carb!
Wat is mortadella?
Mortadella is een Italiaanse vleessoort en een specialiteit uit Bologna, vandaar ook de naam ‘Mortadella Bologna’. Mortadella is in verschillende varianten te koop. Alle soorten zijn gemaakt van roze worst van varkensvlees, maar de ene soort heeft er stukjes peperkorrels in, de ander alleen stukjes spek en er bestaat Mortadella met stukjes pistache. Voor dit recept kun je alle drie de varianten gebruiken, dus kijk welke bij jou in de buurt te koop is.
Mortadella wordt in Italië vaak gegeten op een broodje. Voor de koolhydraatarme versie gebruiken we onze eigen koolhydraatarm wraps. Deze wraps zijn ook nog eens hoog in eiwitten en vezels. De wraps bakken we even kort in een grillpan zodat ze wat krokanter worden.
De mortadella combineren we met buffelmozzarella en pistachepesto. Gebruik het liefst mozzarella van buffelmelk voor extra smaak. De pistachepesto maken we zelf. We combineren de basilicumblaadjes met pistachenoten en houden de rest van de ingrediënten zoals je gewend bent in andere pesto recepten. Je kunt de pesto verdunnen met extra olijfolie of water.
Bewaartip
Je houdt nog wat pistache pesto over van dit recept. Je kunt de pesto zeker een week bewaren. Maak dit recept nogmaals of gebruik de pesto in bijv. een salade. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch recepten.
PrintKoolhydraatarme Italiaanse wraps
- Bereidingstijd: 10
- Totale tijd: 10
- Porties: 2 wraps (2 porties) 1x
- Categorie: Diner, Lunch
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
Pistachepesto
- 50 gr pistachenoten, gepeld
- 1 klein teentje knoflook
- 15 gr verse basilicum
- 15 gr Parmezaanse kaas
- 1/2 el citroensap
- 65 ml olijfolie
- water
- zout en peper
Wraps
- 1 bol mozzarella
- 2 koolhydraatarme wraps
- 25 gr rucola
- 100 gr mortadella
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 handje pistachenoten
- 1 el verse oregano
- zout en peper
Bereidingswijze
- Meng voor de pistachepesto in een keukenmachine de pistachenoten, knoflook, basilicum, parmezaan en citroensap fijn en voeg de olijfolie toe. Verdun de pesto, indien gewenst, met extra olijfolie of water.
- Verwijder het vocht van de mozzarella en laat even iets op kamertemperatuur komen. Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill de wraps kort aan beide kanten.
- Leg de wrap op een bord en smeer de helft in met een paar eetlepels van de pesto. Leg hier wat sla op en verdeel de mortadella over de pesto.
- Snijd de mozzarella doormidden en verdeel over de mortadella.
- Snijd de zongedroogde tomaat in drieën en verdeel over mozzarella. Snij de overige pistachenoten grof en de oregano fijn. Strooi over de vulling. Garneer met wat peper en zout.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde wrap
- Calorieën: 682
- Vetten: 54
- Koolhydraten: 9,7
- Vezels: 12,3
- Eiwitten: 33,3
Geweldig, wat een mooi recept!!
ongelooflijk lekker!
Wat een smaakexplosie, deze gaan we zeker vaker maken. In plaats van 10 minuten had ik 40 minuten nodig voor het bereiden