Ingrediënten
Schaal
Pistachepesto
- 50 gr pistachenoten, gepeld
- 1 klein teentje knoflook
- 15 gr verse basilicum
- 15 gr Parmezaanse kaas
- 1/2 el citroensap
- 65 ml olijfolie
- water
- zout en peper
Wraps
- 1 bol mozzarella
- 2 koolhydraatarme wraps
- 25 gr rucola
- 100 gr mortadella
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 handje pistachenoten
- 1 el verse oregano
- zout en peper
Bereidingswijze
- Meng voor de pistachepesto in een keukenmachine de pistachenoten, knoflook, basilicum, parmezaan en citroensap fijn en voeg de olijfolie toe. Verdun de pesto, indien gewenst, met extra olijfolie of water.
- Verwijder het vocht van de mozzarella en laat even iets op kamertemperatuur komen. Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill de wraps kort aan beide kanten.
- Leg de wrap op een bord en smeer de helft in met een paar eetlepels van de pesto. Leg hier wat sla op en verdeel de mortadella over de pesto.
- Snijd de mozzarella doormidden en verdeel over de mortadella.
- Snijd de zongedroogde tomaat in drieën en verdeel over mozzarella. Snij de overige pistachenoten grof en de oregano fijn. Strooi over de vulling. Garneer met wat peper en zout.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde wrap
- Calorieën: 682
- Vetten: 54
- Koolhydraten: 9,7
- Vezels: 12,3
- Eiwitten: 33,3