Koolhydraatarme kaascrackers

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet mag je geen brood, pasta, tarwe en rijst meer eten. Dit betekent dat je ook geen traditionele crackers meer mag eten. Kant-en-klare koolhydraatarme crackers zijn een goed alternatief. Deze crackers worden vaak gemaakt van tarwegluten in plaats van tarwemeel en bevatten daardoor circa. 70% minder koolhydraten. Een goedkopere oplossing is om zelf koolhydraatarme crackers te maken en dat heb ik vandaag gedaan. Met behulp van ons fathead deeg recept heb ik koolhydraatarme kaascrackers gemaakt!

Variatietips:
Deze koolhydraatarme kaascrackers zijn makkelijk om te maken en lekker om te eten als ontbijt of snack met gerookte zalm, roomkaas of een plakje kaas. Met dit recept maak je ongeveer 30 mini crackers of 8 grote crackers. Ik heb de fathead crackers op smaak gebracht met zout en rozemarijn, maar je kunt ook andere kruiden gebruiken. Zo zijn de crackers ook lekker met knoflookpoeder, uienpoeder, chili vlokken, gedroogde basilicum en gedroogde peterselie. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie achter te laten!

Bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme meerzadencrackers!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme kaascrackers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 9 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 30 mini crackers 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snack

Ingrediënten

Schaal
  • 170 gr geraspte mozzarella
  • 85 gr amandelmeel
  • 30 gr roomkaas
  • 1 ei (M of L)
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl gedroogde rozemarijn of naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Doe vervolgens de mozzarella , roomkaas en amandelmeel in een grote magnetronbestendige kom.
  2. Doe de kom ongeveer 1 minuut in de magnetron, totdat de kaas gedeeltelijk is gesmolten. Roer vervolgens de inhoud van de kom met een spatel of vork goed door elkaar.
  3. Laat het kaas en amandelmeel mengsel een 1-2 minuten afkoelen. Voeg na het afkoelen de kruiden en het ei toe aan de kom en kneed dit minimaal 1 minuut met de handen door het deeg.
  4. Leg het deeg dan tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste  dikte. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd met een pizzames de crackers in kleine vierkantjes (30 stuks). Je kunt ook grote crackers maken als je dat wilt.
  5. Bak de kaascrackers 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, dunne crackers zijn sneller klaar. Laat de kaascrackers na het bakken minimaal 5 minuten afkoelen op een koelrek. Je kunt de crackers 2-3 dagen in een vershoudbakje bewaren.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini cracker
  • Calorieën: 39
  • Vetten: 3,1
  • Koolhydraten: 0,3
  • Eiwitten: 2,3

25 Reacties

  1. Mijn cracker ook veel te nat, dus wat meer meel gedaan, na bakken nog een beetje slof. Gedaan wat ik meer met zulke baksels doe: Nog 15 minuten op 100 graden na gegaard en daarna in de oven laten afkoelen enc…
    As crispy as can be !

    Reageer
  2. Top recept alleen denk ik dat een ei niet echt nodig is want het werdt mega plakkerig ervan dus moest ik veel meer amandelmeel gebruiken.Volgende keer maak ik ze een keer zonder ei benieuwd hoe dat smaakt.Ze zijn heerlijk!

    Reageer
  3. Vandaag gemaakt met cheddar kaas en gewone strooikaas. Had geen mozzarella in huis! Ik krijg er geen 30 stukjes uit ja of echt hele kleintjes.. maar 20 wel 😃 en ziet er super uit! Net eentje geproefd en ja hoor echt lekker 😋.. en zijn ze knapperig? Ze hebben een ‘ bite’ goed hoor!






    Reageer
  4. Ik heb ze ook gemaakt en per ongeluk de ei vergeten.
    Ik had er zeezout en parmezaanse kaas op gestrooid en ondanks de vergeten ei
    HEEL ERG LEKKER






    Reageer
  5. Net gemaakt. Het zijn smakelijke krackertjes, en vlgd week ga ik er een pizzabodem van maken. Ideaal. Krackertjes na het bakken omgedraaid en in de oven nog lekker laten drogen. Krakken prima.






    Reageer
  6. Ik heb ze net gemaakt en ik en m’n kids vinden ze heerlijk! Goed dun uitgerold. En knapperig.
    Het gaat echt snel…ze zijn wat donkerder dan goudbruin. Volgende keer zal ik ze er eerder uit halen. Jazeker zal ik deze vaker maken.
    Ik heb de geraspte mozzarella, roomkaas en een beetje geraspte oude kaas gebruikt. Toppie!






    Reageer
  7. Annelies Veenstra

    Wat een leuk en lekker recept. Ik lees dat veel mensen ze niet knapperig vinden maar dat vind ik wel hoor. Ik bewaar ze in de diepvries, en haal er af en toe een paar uit. Dit ga ik zeker vaker maken.






    Reageer
  8. Heerlijk
    Bedankt voor je leuke en lekkere recepten
    Ik ga het ook een x als pizza bodem proberen !






    Reageer
  9. Ik denk dat ze niet zo krakend zijn omdat het deeg nog te nat is … mss wat minder ei of wat meer amandelmeel? Heb ze nu effe mee op de BBQ gelegd … als ze wat ‘drogen’ worden ze wel krakender.
    Maar lekkeeeeeeerrrr zijn ze wel :o)






    Reageer
  10. Toppertje van een recept – zonet geprobeerd en ze laten bakken tot ze goudgeel waren (was bij mij toch wel een 15 tal minuten) – heerlijk van smaak (heb oregano en gebruikt ipv rozemarijn omdat laatste op was :o) )
    Ik hou ook het idee van Marij in mijn lijstje, ik denk dat het idd een top pizzabodem is als je’m niet te dik maakt, goed laat bakken en afkoelen… ben benieuwd!






    Reageer
  11. Heerlijk! De eerste keer gemaakt met het idee iets lekkers voor tussendoor te hebben, maar aan het einde van de middag was het op. Ongemerkt hadden mijn kinderen en ik de hele middag steeds een crackertje gepakt als we er langs liepen. Liever dit dan snoepen, dacht ik toen. Inmiddels meerdere keren gemaakt, zo’n heerlijke bite, echt een aanrader.

    Reageer
  12. Het is een snel en simpel te maken snack.
    Heerlijk i.c.m. met de eiersalade. Met wat groente stengels erbij heb je echt een lekkere snack op tafel staan,

    Reageer
  13. ik heb deze crackers gemaakt met restjes kaas, belegen goudse, restje parmezaan en stukje verse mozzarella geraspt. Bij gebrek aan roomkaas restje kruidenkaas (crefee vd Lidl) gebruikt.
    Qua smaak en structuur heerlijk! Maar inderdaad niet erg knapperig. Toch hou ik dit recept erin, volgende keer voor pizza.

    Reageer
  14. Jolanda Abels

    Ze zijn heerlijk dankjewel voor dit makkelijk en lekker recept

    Reageer
  15. Goedemorgen Quint,
    Ik heb geen magnetron. Gebruik je deze alleen om de kaas iets te laten smelten? Dan kan dat toch ook op een lage temperatuur in de oven?

    Reageer
    • Hi Lia,

      Je kunt de kaas ook smelten in een pannetje boven een laag vuur. Ik denk dat dit beter werkt dan de oven!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  16. Ze zijn heerlijk ik heb er ook nog parmezaanse kaas doorheen gedaan en verse mozzarella gebruikt

    Reageer
  17. Deze zijn echt heeeeeerlijk!! Bedankt voor je recept!

    Reageer
  18. Hi Quint,
    Leuk idee, ik heb het uitgeprobeerd. Ik heb het goed uitgerold en 13 minuten in de over gehad.
    Mijn verwachting was dat het knapperig zou worden, dat is niet het geval. Mijn vraag is dan ook, hoort het knapperig te zijn of niet?
    Groetjes Didi

    Reageer
    • Hi Didi,

      De crackers zijn niet zo knapperig als crackers die je koopt in de supermarkt. Dit komt omdat er geen tarwebloem wordt gebruikt. Door de kaascrackers heel dun uit te rollen en goed af te laten koelen kun je ze wel goed knapperig krijgen.

      Gr,

      Quint

      Reageer
  19. Hoe lang kan je deze crackers ongeveer bewaren?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*