Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme kaascrackers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 9 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 30 mini crackers 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snack

Ingrediënten

Schaal
  • 170 gr geraspte mozzarella
  • 85 gr amandelmeel
  • 30 gr roomkaas
  • 1 ei (M of L)
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl gedroogde rozemarijn of naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Doe vervolgens de mozzarella , roomkaas en amandelmeel in een grote magnetronbestendige kom.
  2. Doe de kom ongeveer 1 minuut in de magnetron, totdat de kaas gedeeltelijk is gesmolten. Roer vervolgens de inhoud van de kom met een spatel of vork goed door elkaar.
  3. Laat het kaas en amandelmeel mengsel een 1-2 minuten afkoelen. Voeg na het afkoelen de kruiden en het ei toe aan de kom en kneed dit minimaal 1 minuut met de handen door het deeg.
  4. Leg het deeg dan tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste  dikte. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd met een pizzames de crackers in kleine vierkantjes (30 stuks). Je kunt ook grote crackers maken als je dat wilt.
  5. Bak de kaascrackers 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, dunne crackers zijn sneller klaar. Laat de kaascrackers na het bakken minimaal 5 minuten afkoelen op een koelrek. Je kunt de crackers 2-3 dagen in een vershoudbakje bewaren.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini cracker
  • Calorieën: 39
  • Vetten: 3,1
  • Koolhydraten: 0,3
  • Eiwitten: 2,3