Heerlijk koolhydraatarm kaasbroodje gemaakt van bloemkool, mozzarella en geraspte kaas.

Koolhydraatarme kaassticks

Een knapperig en licht verteerbaar kaasbroodje!

Dit recept is een vervolg op het vorige koolhydraatarme kaasbrood recept dat ik heb gemaakt en gepost op deze site. Het vorige kaasbrood op basis van amandelmeel en kokosmeel was erg lekker maar naar mijn smaak toch net iets te machtig. Ik heb een goede ervaring met bloemkoolpizza, waar de bodem is gemaakt van bloemkoolrijst. Dit bracht mij op het idee om een kaasbroodje met een soortgelijke bodem te maken. Ik heb een aantal kleine dingetjes aangepast aan het originele recept en het resultaat is een heerlijk knapperig en licht verteerbaar broodje. Het kaasbroodje heb ik na het bakken gesneden in 12 sticks en geserveerd met een pittige dipsaus!

Serveersuggestie:
Deze kaassticks zijn lekker om te eten als snack of als borrelhapje! Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Laat ons onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijk koolhydraatarm kaasbroodje gemaakt van bloemkool, mozzarella en geraspte kaas.

Koolhydraatarme kaassticks

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 12 sticks 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 85 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eiwitten van middelgrote eieren
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr geraspte mozzarella kaas
  • pittige tomaten dipsaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Pak de bloemkool erbij en snijd deze in kleine roosjes. Doe de roosjes vervolgens in een blender en mix de bloemkool tot kleine rijstkorrels.
  2. Doe de fijngemalen bloemkool in een grote kom en voeg de Parmezaanse kaas, eiwitten en kruiden toe. Meng dit goed door elkaar en vorm van het mengsel een groot vierkant op een vel bakpapier.
  3. Bak dit 20-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot dat de bodem bovenop bruin begint te worden. Draai de bodem dan om en bak nog eens 8 minuten. Strooi tenslotte de geraspte mozzarella over het brood en bak het kaasbroodje nog eens 2 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Snijd het brood in 12 stukjes en serveer met een lekker pittige tomatensaus!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 sticks
  • Calorieën: 283
  • Vetten: 18,8
  • Koolhydraten: 6,9
  • Eiwitten: 23,1
Heerlijk koolhydraatarm kaasbroodje gemaakt van bloemkool, mozzarella en geraspte kaas.

2 Reacties

  1. Ik heb dit nu 2x geprobeerd te maken. Ik doe precies wat hier beschreven word maar na een half uur worden de randjes vrij hard en kan ik m met geen mogelijk omdraaien omdat de rest nog veel te zacht is. Wat doe ik verkeerd? Uiteindelijk wel omgedraaid maar toen had ik allemaal hele kleine stukjes haha, de smaak is heerlijk!

    Reageer
    • Beste Kim,

      Excuses voor de late reactie. Bij dit recept is het belangrijk om het bloemkooldeeg gelijkmatig en dun uit te rollen / spreiden, zodat de bodem gelijkmatig kan garen!

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*