Ingrediënten
Schaal
- 1 middelgrote bloemkool
- 85 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eiwitten van middelgrote eieren
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl zout
- 100 gr geraspte mozzarella kaas
- pittige tomaten dipsaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Pak de bloemkool erbij en snijd deze in kleine roosjes. Doe de roosjes vervolgens in een blender en mix de bloemkool tot kleine rijstkorrels.
- Doe de fijngemalen bloemkool in een grote kom en voeg de Parmezaanse kaas, eiwitten en kruiden toe. Meng dit goed door elkaar en vorm van het mengsel een groot vierkant op een vel bakpapier.
- Bak dit 20-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot dat de bodem bovenop bruin begint te worden. Draai de bodem dan om en bak nog eens 8 minuten. Strooi tenslotte de geraspte mozzarella over het brood en bak het kaasbroodje nog eens 2 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Snijd het brood in 12 stukjes en serveer met een lekker pittige tomatensaus!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 4 sticks
- Calorieën: 283
- Vetten: 18,8
- Koolhydraten: 6,9
- Eiwitten: 23,1