Ingrediënten
Schaal
Cake
- 200 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 30 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 50 g erythritol
- 4 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
- 180 gr amandelmeel
- 0,5 tl xanthaangom
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Kaneel swirl
- 30 gr Sukrin Gold
- 20 gr erythritol
- 1,5 el kaneel
Topping
- 25 g erythritol
- 2 tl kaneel
- 50 g pecannoten
- 20 g ongezouten roomboter
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Klop vervolgens de roomkaas en boter in een kom met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg de erythritol toe en meng nog eens goed. Voeg tijdens het mengen de eieren en vanille extract toe.
- Meng vervolgens in een andere kom met een garde het amandelmeel, xanthaangom, zout en bakpoeder. Voeg het het amandelmeel dan toe aan de kom met de eieren en mix dit goed door elkaar.
- Voeg de ingrediënten voor de kaneel swirl toe aan een kom en meng dit goed door elkaar.
- Schenk de helft van het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en strooi de helft van de kaneelsuiker eroverheen. Schenk dan een kwart van het beslag hierover en voeg tot slot de resterende kaneelsuiker toe. Voeg het laatste beslag toe en gebruik een prikker om de kaneel swirl door het beslag te mengen.
- Voeg de erythritol en kaneel voor de topping toe aan een kom. Hak de pecannoten en smelt de boter. Voeg de noten en gesmolten boter toe aan de kaneelsuiker en meng dit goed door elkaar. Schep dit vervolgens op de cake.
- Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Dek nu de bovenkant van de vorm af met aluminiumfolie en bak nog eens 15 tot 20 minuten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
- Calorieën: 216
- Vetten: 19,6
- Koolhydraten: 1,7
- Eiwitten: 7,1