Ingrediënten
Schaal
Broodjes:
- 150 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
- 70 gr amandelmeel
- 2 el erythritol
- 2 el roomkaas
- 1 ei (M)
- 1/2 tl bakpoeder
Kaneelvulling:
- 4 el water
- 3 el erythritol
- 2 tl kaneel
Frosting:
- 40 gr roomkaas
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el erythritol
- 1/2 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg de roomkaas en mozzarella toe aan een kom en verwarm het 30 tot 60 seconde in de magnetron, totdat de mozzarella goed is gesmolten. Voeg de gesmolten kaas toe aan een kom en roer het goed door elkaar. Voeg dan het ei toe en meng dit eerst met een spatel en daarna met de handen door de kaas.
- Meng in een kleine kom het bakpoeder, erythritol en amandelmeel. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met de gesmolten kaas en kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg. Vet eventueel je handen in met olie om gemakkelijker met het deeg te kunnen werken. Vorm vervolgens van het deeg 6 balletjes van 50 gram.
- Rol elk balletje op een plank tot een lange sliert van 40 cm lang. Plaats de sliert op een vel bakpapier en druk dit met de handen zo plat mogelijk. Pak nu voor de kaneelvulling een steelpannetje en breng hierin het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend het kaneel en de erythritol toe.
- Verdeel nu met een lepel het kaneelmengsel over de slierten deeg. Rol de slierten deeg strak op en snijd ze doormidden om van elke sliert twee kaneelbroodjes te vormen. Plaats de 12 kaneelbroodjes op een ingevette bakvorm.
- Bak de kaneelbroodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de frosting door de roomkaas, yoghurt, erythritol en vanille aroma te mengen. Laat de kaneelbroodjes na het bakken afkoelen en serveer met de frosting. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kaneelbroodje (1/12)
- Calorieën: 90
- Vetten: 7,5
- Koolhydraten: 0,9
- Eiwitten: 5,0