Ingrediënten
Schaal
- 130 gr amandelmeel
- 2 el kokosmeel
- 1 middelgroot ei
- 3–4 el Sukrin Gold
- 2 tl kaneel
- 40 gr boter
- 30 gr gesmolten boter
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, 40 gr boter, 2 el Sukrin Gold, 1 tl kaneel en het ei. Meng dit eerst met een garde en vorm daarna met de handen een bal van het deeg. Doe de bal terug in de kom en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en plaats dit op een vel bakpapier. Doe hier bovenop nog een vel bakpapier en rol het deeg dan m.b.v een deegroller tot een dikte van van 0,6 cm. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd met een scherp mes 20-30 koekjes uit het deeg.
- Pak dan een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Haal voorzichtig de koekjes een voor een van het bakpapier af en plaats deze op de bakplaat.
- Smelt vervolgens 30 gr boter in een steelpannetje en voeg hier 1 tl kaneel en 1 el Sukrin Gold aan toe. Roer even goed en verdeel dan met een bakkwastje het botermengsel over de koekjes. Je kan de koekjes eventueel garneren met een beetje Steviala kristal.
- Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes 10-15 minuten goudbruin. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje
- Calorieën: 42
- Vetten: 3,9
- Koolhydraten: 0,5
- Eiwitten: 1,2