Kaneelpannenkoekjes met roomkaasglazuur.

Koolhydraatarme kaneelpannenkoekjes

Deze koolhydraatarme kaneelpannenkoekjes zijn de perfecte keuze voor een voedzaam koolhydraatarm smulontbijt of lunch. Gemaakt met amandelmeel, roomkaas en een kaneelboter, zijn ze niet alleen heerlijk van smaak, maar ook een stuk lager in koolhydraten dan traditionele pannenkoeken. Met dit recept maak je ongeveer 8 tot 10 kleine pannenkoekjes, waarbij een portie bestaat uit 2 of 3 stuks.

Hoe maak je deze koolhydraatarme kaneelpannenkoekjes?

Het beslag voor deze pannenkoekjes bestaat uit amandelmeel, eieren en roomkaas. Door de roomkaas toe te voegen, krijgen de pannenkoekjes een lichte cheesecakesmaak en wordt de soms droge of bittere smaak van amandelmeel minder. Omdat we ‘zoete’ kaneelpannenkoekjes maken, voegen we ook een beetje Sukrin Icing toe (een mix van erythritol en stevia).

De kaneelswirl zorgt voor de lekkere kaneelsmaak in deze pannenkoekjes. We maken een kaneelboter en mengen er wat van het pannenkoekbeslag doorheen. Bij het bakken van elke pannenkoek voegen we een beetje van de swirl toe aan de bovenkant, daarna draaien we de pannenkoek voorzichtig om en bakken hem kor verder aan de andere kant.

Tips

Om er echt een smulontbijt van te maken maken we een glazuur van roomkaas, Sukrin Icing, vanille en een beetje melk. Wil je een iets gezonder ontbijt of een ontbijt met minder kcal? Dan kun je het glazuur weglaten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijtrecepten en pannenkoek recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaneelpannenkoekjes met roomkaasglazuur.

Koolhydraatarme kaneelpannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 8 tot 10 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Onbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Pannenkoek-beslag

Kaneelswirl

Roomkaas-glazuur


Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een blender of keukenmachine en laat het beslag vervolgens even rusten.
  2. Smelt de roomboter in een steelpan voor de kaneelswirl. Giet de gesmolten boter in een kommetje en meng er de kaneel, Sukrin Icing, en 2 eetlepels van het pannenkoekenbeslag doorheen.
  3. Verhit een klontje boter in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Schep 2 à 3 eetlepels pannenkoekenbeslag in de pan en voeg 1 eetlepel kaneelswirl toe, in een draaiende beweging over de bovenkant van de pannenkoek.
  4. Zet de deksel op de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut, zodat de swirl mooi zichtbaar blijft.
  5. Herhaal dit proces totdat het beslag op is; dit recept maakt ongeveer 8 tot 10 pannenkoekjes.
  6. Voor de roomkaasglazuur: meng de roomkaas met de zoetstof en los het op met 1 eetlepel amandelmelk. Doe het mengsel in een spuitzak en garneer de stapel pannenkoeken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 tot 3 pannenkoekjes (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 348
  • Vetten: 32,7
  • Koolhydraten: 2,7
  • Vezels: 1,6
  • Eiwitten: 11,5
Kaneelpannenkoekjes met roomkaasglazuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*