Ingrediënten
Schaal
Pannenkoek-beslag
- 60 gr amandelmeel
- 20 gr Sukrin Icing
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 100 gr roomkaas of zuivelspread
- 4 eieren (M)
Kaneelswirl
- 60 gr roomboter, ongezouten
- 1/2 el kaneel
- 1 el Sukrin Icing of erythritol
Roomkaas-glazuur
- 50 gr roomkaas
- 1 el Sukrin icing
- 1 el melk
- 1/4 tl vanille extract
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een blender of keukenmachine en laat het beslag vervolgens even rusten.
- Smelt de roomboter in een steelpan voor de kaneelswirl. Giet de gesmolten boter in een kommetje en meng er de kaneel, Sukrin Icing, en 2 eetlepels van het pannenkoekenbeslag doorheen.
- Verhit een klontje boter in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Schep 2 à 3 eetlepels pannenkoekenbeslag in de pan en voeg 1 eetlepel kaneelswirl toe, in een draaiende beweging over de bovenkant van de pannenkoek.
- Zet de deksel op de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut, zodat de swirl mooi zichtbaar blijft.
- Herhaal dit proces totdat het beslag op is; dit recept maakt ongeveer 8 tot 10 pannenkoekjes.
- Voor de roomkaasglazuur: meng de roomkaas met de zoetstof en los het op met 1 eetlepel amandelmelk. Doe het mengsel in een spuitzak en garneer de stapel pannenkoeken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 tot 3 pannenkoekjes (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 348
- Vetten: 32,7
- Koolhydraten: 2,7
- Vezels: 1,6
- Eiwitten: 11,5