Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaneelpannenkoekjes met roomkaasglazuur.

Koolhydraatarme kaneelpannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 8 tot 10 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Onbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Pannenkoek-beslag

Kaneelswirl

Roomkaas-glazuur


Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een blender of keukenmachine en laat het beslag vervolgens even rusten.
  2. Smelt de roomboter in een steelpan voor de kaneelswirl. Giet de gesmolten boter in een kommetje en meng er de kaneel, Sukrin Icing, en 2 eetlepels van het pannenkoekenbeslag doorheen.
  3. Verhit een klontje boter in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Schep 2 à 3 eetlepels pannenkoekenbeslag in de pan en voeg 1 eetlepel kaneelswirl toe, in een draaiende beweging over de bovenkant van de pannenkoek.
  4. Zet de deksel op de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut, zodat de swirl mooi zichtbaar blijft.
  5. Herhaal dit proces totdat het beslag op is; dit recept maakt ongeveer 8 tot 10 pannenkoekjes.
  6. Voor de roomkaasglazuur: meng de roomkaas met de zoetstof en los het op met 1 eetlepel amandelmelk. Doe het mengsel in een spuitzak en garneer de stapel pannenkoeken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 tot 3 pannenkoekjes (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 348
  • Vetten: 32,7
  • Koolhydraten: 2,7
  • Vezels: 1,6
  • Eiwitten: 11,5