Ingrediënten
Schaal
Cake
- 120 gr amandelmeel
- 25 gr kokosmeel
- 60 gr erythritol
- 1 portie vanille eiwitpoeder, ongezoet (optioneel)
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl kaneel
- 100 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 50 gr roomboter, ongezouten
- 2 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
Kaneelvulling
- 80 gr roomboter, ongezouten
- 70 gr Sukrin Gold
- 1 el amandelmeel
- 1 of 2 tl kaneel
Glazuur
- 35 gr roomkaas
- 30 gr Griekse yoghurt, 10%
- 1 el Sukrin Icing
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en vet een vierkante vorm van minimaal 20×20 cm of maximaal 24×24 cm in met wat boter of kokosolie.
- Meng de droge ingrediënten voor de cake goed door elkaar. Voeg vervolgens de yoghurt toe en meng met een garde goed door elkaar.
- Smelt de roomboter en laat even afkoelen. Klop de eieren op en voeg de gesmolten boter en vanille extract toe. Mix nog een keer en schep over bij het droge mengsel. Meng alles tot één geheel.
- Schep het cakebeslag in de vorm en druk goed aan.
- Smelt vervolgens de boter en meng ondertussen de Sukrin Gold met de amandelmeel en kaneel goed door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
- Schenk de kaneelvulling over het cakebeslag en verdeel goed. Gebruik een mes om door de hele cake, meerdere keren, een swirl te maken. Druk de cake dan weer een beetje aan.
- Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de ingrediënten voor de glazuurlaag goed door elkaar.
- Haal de cake na het bakken uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Verdeel het glazuur over de cake en laat daarna helemaal afkoelen.
- Snijd de cake in 9 stukken en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/9 van het totaal)
- Calorieën: 245
- Vetten: 22,9
- Koolhydraten: 1,9
- Vezels: 2,6
- Eiwitten: 6,4