Ingrediënten
Schaal
Koekjes
- 175 gr amandelmeel
- 25 gr kokosmeel
- 150 gr roomboter, ongezouten
- 1 ei (M)
- 1 tl xanthaangom
- 1 tl bakpoeder
- 65 gr erythritol
- 2 el Speculaas kruidenmix
- snufje zout
Glazuur
- 50 gr Sukrin Icing
- 1/2 eiwit van een ei
- 1/2 tl citroensap
Bereidingswijze
- Haal de roomboter uit de koelkast en laat het even zacht worden. Voeg de boter vervolgens toe aan een mengkom en klop dit samen met een ei en de erythritol luchtig. Voeg daarna de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, xanthaagom, speculaas kruidenmix en het snufje zout toe en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar.
- Kneed eventueel nog even met de handen goed door elkaar. Leg het deeg op een stuk huishoudfolie en wikkel dit in. Laat het deeg minimaal 60 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 175 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en haal het deeg uit de koelkast. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller tot een dikte van 1 cm.
- Steek de vormpjes uit het deeg met kerstvormpjes of andere koekjesvormpjes. Gebruik een spatel om de koekjes te verplaatsen naar de bakplaat. Herhaal dit todat je ca. 16 grote koekjes hebt gevormd.
- Leg 8 kerstkoekjes op de bakplaat en bak ze voor 12 minuten in de oven. Leg de overige 8 op een bord en zet terug in de koelkast. Na 12 minuten haal je de koekjes uit de oven en laat ze buiten de oven volledig afkoelen. Bak nu de overige 8 koekjes voor 12 minuten. Ook deze laat je buiten de oven afkoelen.
- Als de koekjes zijn afgekoeld kun je beginnen met het maken van de glazuur. Zeef de Sukrin Icing boven een mengkom en voeg al roerend het eiwit en de citroensap toe aan de kom.
- Als de glazuur nog te dun is voeg je wat meer Frost toe. Schep het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes. Het glazuur wordt snel hard en daarna kun je er lekker van smullen!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje (1/16)
- Calorieën: 150
- Vetten: 14,3
- Koolhydraten: 0,8
- Eiwitten: 3,6