Ingrediënten
Schaal
Amandelspijs
- 75 gr amandelmeel
- 35 gr erythritol-poeder
- 1 eiwit (van een klein ei)
- 1/2 tl citroensap
- 1/4 tl amandel extract
Muffins
- 75 gr ongezouten roomboter
- 4 eieren (M)
- 75 gr Alpro Mild & Creamy of volle kwark
- 175 gr amandelmeel
- 50 gr erythritol
- 2 tl kaneel
- rasp van 1/2 sinaasappel
- 1 tl baking soda
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
Vulling
- 50 gram rozijnen of cranberries (optioneel)
- 50 gram notenmix
Topping
- handje amandelschaafsel
- 1 el ery-bronze
- ery-poeder naar smaak (optioneel)
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten voor de spijs toe aan een mengkom en kneed met de handen tot een bak. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg in de koelkast, totdat je het gaat gebruiken. Verwarm vervolgens de heteluctoven voor op 175 graden.
- Smelt voor het muffinbeslag de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron. Laat even afkoelen en voeg dan samen met de eieren en Alpro Mild & Creamy toe aan een grote mengkom. Klop dit met een mixer of garde goed door.
- Voeg de overige ingrediënten voor de muffins toe en meng tot een glad beslag. Hak de noten fijn en voeg samen met de rozijnen of cranberries toe aan het beslag.
- Leg 12 cupcake vormpjes in een muffin of cupcake vorm. Verdeel de helft van het beslag in de cupcake vormpjes. Haal nu de spijs uit de koelkast en maak hier 12 bollen van. Leg het spijs in het midden van de cupcakes. Tot slot verdeel je de rest van het beslag. Maak de cupcakes af door het amandelschaafsel en ery-bronze te verdelen over de cupcakes.
- Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen. Garneer ze eventueel met erythritol poeder voor een feestelijke uitstraling.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kerststol muffin zonder rozijnen
- Calorieën: 236
- Vetten: 21,2
- Koolhydraten: 1,3
- Vezels: 2,7
- Eiwitten: 8,6