Ingrediënten
Schaal
- 1 blikje kikkererwten
- 3 stengels bleekselderij
- 2 sjalotten
- 1–2 teentjes knoflook
- 2 groene of rode paprika’s
- 1 grote komkommer
- 200 gr tomaten
- 2–3 el olijfolie
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl verse of gedroogde dille
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde komijn
- sap van 1/2 citroen
- 1–2 blikjes zalm
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank alle groenten in stukjes en doe de groente in een grote slakom. Voeg de kikkererwten uit een blik toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
- Pak er dan nog een kommetje bij en meng hierin de olijfolie, citroensap en alle kruiden. Laat vervolgens de blikjes met zalm uitlekken en voeg dit toe aan de grote kom met de rest van de groente.
- Verdeel de olijfolie met de kruiden over de salade en meng nog eens goed door elkaar. Plaats de salade dan minstens een uur in de koelkast. Verdeel in 5 portie’s en serveer!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 235
- Vetten: 11,3
- Koolhydraten: 15,0
- Eiwitten: 16,8