Kip kerrie liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een heerlijk bakje koolhydraatarme kip kerrie salade. Deze populaire salade is super lekker om te eten als lunch op een broodje of op een cracker bij de borrel. Kant-en-klare kip kerrie salade uit de supermarkt bevat vaak weinig kip en veel onnodige toevoegingen, zoals suiker en conserveermiddelen. Het is veel gezonder en lekkerder om kip kerrie salade zelf te maken.
Zelf kip kerrie salade maken
Kip kerrie salade zelf maken is super makkelijk. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig: kipfilet, mayonaise en kerrie. De kipfilet kun je koken en in blokjes snijden of uit elkaar trekken. Wij hebben gekozen voor de pulled chicken variant. Dit geeft de salade een lekkere draadjesvlees structuur. Verder hebben we de salade op smaak gebracht met mayonaise, kerrie, paprika en een beetje sriracha saus. Doordat we geen suiker hebben toegevoegd bevat een portie slechts 0,8 gr koolhydraten!
Tips:
Dit is een basisrecept voor koolhydraatarme kip kerrie salade. Je kunt het recept naar eigen smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld extra groente toe of vervang de mayonaise gedeeltelijk door Griekse yoghurt. De salade kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.
Koolhydraatarme kip kerrie salade
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 25
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Lunch
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 1 blokje kippenbouillon
- 70 ml mayonaise
- 2 stengels bosui
- 1 el kerrie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- citroensap naar smaak
- optioneel: 1 tl sriracha saus
- optioneel: sneetje Lowcarbchef brood
Bereidingswijze
- Vul een pan met water en breng dit aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de kipfilets toe aan het kokende water en kook de kip in ca. 15 minuten gaar.
- Meng ondertussen de mayonaise, kruiden en citroensap in een kom door elkaar. Trek vervolgens de gekookte kipfilet uit elkaar om pulled chicken te maken.
- Roer de pulled chicken door de mayonaise en snijd de stengel bosui in kleine stukjes. Verdeel de salade over 4-6 koolhydraatarme broodjes en garneer met de gesneden bosui en rucola.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de salade
- Calorieën: 221
- Vetten: 15,6
- Koolhydraten: 0,8
- Eiwitten: 18,5
Wat een heerlijk recept. De tweede keer heb ik het gemaakt met kleine blokjes rode ui en bleekselderij er doorheen. Ook erg lekker al zeg ik het zelf!
Zoooooooooo, wat is die ongelooooooooooflijk lekker
Welk merk mayo gebruiken jullie?
Ik gebruik de Zaanse mayonaise!
Kan je dit ook maken en bewaren voor een paar dagen?
Hi Larissa,
Je kunt de salade zeker twee dagen in de koelkast bewaren of langer in de vriezer.
Groetjes,
Quint
Heerlijk gerecht. Ik heb kipblokjes 5 minuten gekookt in de bouillon en toen verder fijn gesneden. Smaakte uitstekend.
Al vaak gemaakt, ik gebruik kant en klare pittige kipreepjes van de Coop. In kleine stukjes snijden en dan door de mayo en kerrie. Erg lekker op brood en/of cracker.
Super lekker met spelt brood eronder.
Ga ik zeker vaker maken.
Deze salade vandaag gemaakt en op een KHA knäckebröd gegeten (recept ook op deze fantastische site) Heel erg lekker.😋
Ik heb de kip met een kippenbouillon blokje gekookt voor iets meer smaak.