Ingrediënten
Schaal
- 300 gr kipfilet
- 1 blokje kippenbouillon
- 70 ml mayonaise
- 2 stengels bosui
- 1 el kerrie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- citroensap naar smaak
- optioneel: 1 tl sriracha saus
- optioneel: sneetje Lowcarbchef brood
Bereidingswijze
- Vul een pan met water en breng dit aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de kipfilets toe aan het kokende water en kook de kip in ca. 15 minuten gaar.
- Meng ondertussen de mayonaise, kruiden en citroensap in een kom door elkaar. Trek vervolgens de gekookte kipfilet uit elkaar om pulled chicken te maken.
- Roer de pulled chicken door de mayonaise en snijd de stengel bosui in kleine stukjes. Verdeel de salade over 4-6 koolhydraatarme broodjes en garneer met de gesneden bosui en rucola.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de salade
- Calorieën: 221
- Vetten: 15,6
- Koolhydraten: 0,8
- Eiwitten: 18,5