Ingrediënten
Schaal
- 2 eetlepels zelfgemaakte pesto of kant-en-klaar
- macadamianoten (voor pesto)
- handje rucola (voor pesto)
- 125 gr kipdijfilet
- zout en peper
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 komkommer
- 2 (gele) tomaten
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 kleine rode ui
- 5 macadamianoten (garnering)
- 1 el Parmezaanse kaas, vlokken
- zongedroogde tomaatjes (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine met een kleine aanpassing. In deze pesto-variant gebruiken we macadamianoten. Vervang daarom de hoeveelheid walnoten in het recept door macadamianoten en voeg wat rucola toe.
- Snijd de kip in vier stukken en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Bak de kip goudbruin aan beide kanten. Voeg als de kip bijna gaar is en voeg 1 eetlepel pesto toe. Bak de kip en pesto, totdat de kip gaar is.
- Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en paprika in blokjes en de rode ui in ringen.
- Voeg de gesneden groente toe aan een kom en voeg 1 theelepel pesto toe. Roer goed door en schep de salade over op een bord.
- Snijd de kip na het bakken in dunne reepjes en verdeel over de groente op het bord. Snijd de overige macadamianoten grof en strooi dit samen met de Parmezaanse kaas en evt. zongedroogde tomaatjes over de salade. Voeg naar smaak nog wat extra pesto toe.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (hele salade)
- Calorieën: 583
- Vetten: 43,9
- Koolhydraten: 10,3
- Vezels: 4,6
- Eiwitten: 33,7