Kip stroganoff met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme kip stroganoff

Stroganoff is een vleesgerecht in een grote hoeveelheid saus. De klassieke stroganoff wordt gemaakt van rundvlees en champignons. In deze koolhydraatarme versie vervangen wij het rundvlees door kip. De saus maken we net als in het klassieke recept van crème fraîche, tomatenpuree en bouillon. Een makkelijk recept dat goed vult!

Kip stroganoff maken

Het maken van een stroganoff is heel makkelijk. De ingrediënten die niet mogen ontbreken zijn kip, ui, champignons en crème fraîche. De kip moet eerst goed gekruid worden, voordat je deze gaat bakken. In deze stroganoff versie voegen we naast de champignons ook rode paprika toe. De rode paprika gaat goed samen met de smaken in dit recept en geeft het gerecht wat extra vulling.

De crème fraîche, kippenbouillon en tomatenpuree geven het gerecht zijn smaak. Voeg eerst de kippenbouillon toe en later de crème fraîche. De saus is eerst heel waterig. Door het wat langer te laten sudderen, verdampt het vocht en krijgt de saus de juiste dikte. De rode kleur komt van de paprikapoeder en tomatenpuree.

Serveertips

De stroganoff wordt vaak geserveerd met rijst, pasta of een aardappelpuree. We gebruiken zelf bloemkoolrijst, maar je kunt dit ook vervangen door broccolirijst of bijv. knolselderijpuree. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere kip recepten of diner recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kip stroganoff met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme kip stroganoff

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 14 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 300 gr kipdijfilet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 20 gr roomboter, ongezouten
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl worcestersaus
  • 75 gr crème fraîche
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • verse peterselie (garnering)

Bereidingswijze

  1. Snij de kippendij in stukken en voeg toe aan een kom. Kruid de stukken kip met 1 tl paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en peterselie. Voeg ook wat peper en zout toe.
  2. Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in blokjes en snijd de champignons in vieren.
  3. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg een klontje boter toe en vervolgens ook de kip en bak deze rondom goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet op zij.
  4. Voeg opnieuw een klontje boter aan de pan toe en bak de ui en knoflook, totdat deze glazig worden. Voeg de champignons en paprikablokjes toe en bak mee, totdat ze vocht gaan loslaten.
  5. Voeg de bouillon, tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder en worcestersaus toe. Roer alles samen en laat even sudderen.
  6. Voeg de crème fraîche toe. Roer goed en voeg dan ook de kip toe. Zet het vuur iets hoger zodat de saus kan indikken. Zodra de stroganoff de juiste structuur heeft, kun je het vuur uitzetten.
  7. Kook of wok ondertussen de bloemkoolrijst in een paar minuten gaar. Verdeel de stroganoff over 2 borden, samen met de bloemkoolrijst. Garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 505
  • Vetten: 33,9
  • Koolhydraten: 9,7
  • Vezels: 6,9
  • Eiwitten: 38,7

 

Kip stroganoff met bloemkoolrijst.

16 Reacties

  1. Heel lekker
    Niet voor de laatste keer
    Misschien iets minder bullion nemen






    Reageer
  2. wat een heerlijk recept. in plaats van bloemkool rijst de gele wortel mix van de lidl er door gedaan

    Reageer
  3. Genoten met het hele gezin! Blijvertje dus ☺️






    Reageer
  4. was heerlijk. de mijne bleef ook beetje dun. Nog wat roomkaas en agar agar toegevoegd. Echt smullen.

    Reageer
  5. heerlijk en prima voor de zaterdagavond. Bedankt voor de tip over de bouillon. Bouillon dus weggelaten en het hele potje crème fraîche erdoor gedaan. Heerlijk romig.






    Reageer
  6. smaak was super lekker, alleen kreeg ik de saus ook niet dikker.






    Reageer
  7. Mijn zwager heeft dit recept voor de eerste gemaakt en het was smullen!!






    Reageer
  8. Dit is mijn eerste recept op deze site, echt heerlijk






    Reageer
  9. Heerlijk gegeten. Heb dit alleen voor mezelf gemaakt en lukt prima. Saus was ook goed gelukt. Zeker voor herhaling vatbaar.






    Reageer
  10. Lekker, smaakvol en bomvol groentes! Ik had de paprika zelf nog geroosterd en van de schil ontdaan. En iets pittiger gemaakt, maar dat is persoonlijk.
    Misschien iets minder kippenbouillon toevoegen; mijn saus bleef dun ondanks een tijdje pruttelen. Maar zeker voor herhaling vatbaar.






    Reageer
  11. superlekker






    Reageer
  12. Ondertussen dit meerdere malen gegeten, ik vind het super lekker.






    Reageer
  13. Vanavond dit recept voor het eerst gegeten en het was hééérlijk en zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel dus voor het samenstellen hiervan!






    Reageer
  14. Heerlijk, staat bij mijn favorieten 😋






    Reageer
  15. We hebben er lekker van gegeten. Prima recept. Gaan we vaker klaarmaken.






    Reageer
  16. Liesbeth Sanderse

    oh😋😋
    Érg lekker deze stroganoffvariant.
    Gaat naar de favorietenlijst!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*