Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kip stroganoff met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme kip stroganoff

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 14 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 300 gr kipdijfilet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 20 gr roomboter, ongezouten
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl worcestersaus
  • 75 gr crème fraîche
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • verse peterselie (garnering)

Bereidingswijze

  1. Snij de kippendij in stukken en voeg toe aan een kom. Kruid de stukken kip met 1 tl paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en peterselie. Voeg ook wat peper en zout toe.
  2. Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in blokjes en snijd de champignons in vieren.
  3. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg een klontje boter toe en vervolgens ook de kip en bak deze rondom goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet op zij.
  4. Voeg opnieuw een klontje boter aan de pan toe en bak de ui en knoflook, totdat deze glazig worden. Voeg de champignons en paprikablokjes toe en bak mee, totdat ze vocht gaan loslaten.
  5. Voeg de bouillon, tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder en worcestersaus toe. Roer alles samen en laat even sudderen.
  6. Voeg de crème fraîche toe. Roer goed en voeg dan ook de kip toe. Zet het vuur iets hoger zodat de saus kan indikken. Zodra de stroganoff de juiste structuur heeft, kun je het vuur uitzetten.
  7. Kook of wok ondertussen de bloemkoolrijst in een paar minuten gaar. Verdeel de stroganoff over 2 borden, samen met de bloemkoolrijst. Garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 505
  • Vetten: 33,9
  • Koolhydraten: 9,7
  • Vezels: 6,9
  • Eiwitten: 38,7