Kipburger op een hamburgerbroodje.

Koolhydraatarme kipburger

Na een drukke week is er niets fijner dan jezelf belonen met comfort food. Dit recept bewijst dat comfort food ook gewoon koolhydraatarm kan zijn. Een heerlijke krokante kipburger met tomaat, sla, ui op een geroosterd koolhydraatarme broodje. De kipburger paneren we met een laagje amandelmeel, Parmezaanse kaas en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht waar je iedereen in het gezin blij mee verrast!

Koolhydraatarme kipburger paneren

Een kipburger wordt normaal gesproken gepaneerd met een laagje tarwebloem Bloem bevat veel koolhydraten en maakt, samen met het broodje, een kipburger hoog in koolhydraten. In dit recept vervangen we de tarwebloem door een mengsel van amandelmeel en Parmezaanse kaas. De kaas gaat bij verhitting wat smelten waardoor je een krokant korstje op de burger krijgt.

Kipburger frituren of bakken?

Om de kip krokant te krijgen is het belangrijk om voldoende olie in de pan te gebruiken. de burger moet in een laagje olie kunnen frituren. Gebruik het liefst geen olijfolie omdat je de pan op hoog vuur moet verhitten. Kokosolie heeft een hoger rookpunt dan olijfolie. Voor je gezondheid heeft het de voorkeur om kokosolie te gebruiken.

De kipburger is natuurlijk niet compleet zonder het broodje. Je kunt voor deze kipburger je eigen koolhydraatarme broodje maken. Gebruik bijvoorbeeld het recept van onze koolhydraatarme bolletjes. Maak de broodjes alleen wat groter door van het beslag minder broodjes te maken. Dan past de kipburger er goed op. In dit recept gebruiken we de kant-en-klare hamburgerbroodjes van FeelingOK. Deze broodjes zijn te koop op onze webshop Lowcarbcenter en bevatten maar 7,2 g koolhydraten per broodje.

Tips
Serveer bij de kipburger eventueel nog wat pastinaak of koolraap frietjes. Je kunt de burger ook zonder broodje eten en serveren op een blaadje sla. Wil je de burger nog wat extra’s geven? Vul de burger dan aan met wat bacon of cheddar kaas. Hou er wel rekening mee dat deze ingrediënten veel calorieën bevatten. Wees hier dus voorzichtig mee als je hier op let. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kipburger op een hamburgerbroodje.

Koolhydraatarme kipburger

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 kipburgers 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Kipburger

  • 1 ei (M)
  • 30 ml kokosmelk, 17% vet
  • 35 gr Parmezaanse kaas
  • 70 gr amandelmeel
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 stuks kipfilet of kipdijfilet (250 gr)
  • kokosolie om in te bakken
  • 2 FeelingOK hamburgerbroodjes of zelfgemaakte bolletjes
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot of rode ui
  • 20 gr ijsbergsla

Chipotle mayonaise

  • 30 gr mayonaise
  • 1 tl chipotle saus (La Morena)

Bereidingswijze

  1. Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Voeg indien gewenst iets extra chipotlesaus toe en zet opzij. Kluts in een kom het ei los en voeg de kokosmelk toe.
  2. Pak een andere kom en rasp hierboven de Parmezaanse kaas of gebruik kant-en-klare geraspte Parmezaanse kaas.
  3. Voeg het amandelmeel en de kruiden bij de Parmezaanse kaas en meng door elkaar.
  4. Haal de kip uit de koelkast en leg op een snijplank. Doe hier een plasticfolie overheen en rol met een deegroller de kip wat uit. Haal de stukken kip vervolgens door het meelmengsel, dan door het eimengsel en weer door het meelmengsel. Herhaal deze stap totdat alle kip is gepaneerd.
  5. Doe een flinke laag kokosolie (2 tot 3 eetlepels) in een wokpan en zet het vuur hoog. Laat de olie goed heet worden en voeg de kip voorzichtig aan de hete olie toe. De kip moet echt in olie liggen, voeg eventueel meer kokosolie toe als dit niet het geval is.
  6. Bak de kip in ca. 15 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur ondertussen iets zachter, zodat de kip niet aanbrandt.
  7. Zet een grillpan op middelhoog vuur. Snij de broodjes doormidden en vet in met een beetje olie. Grill de broodjes totdat ze knapperig zijn. Je kunt ze ook in een broodrooster of oven doen.
  8. Haal de broodjes uit de pan en smeer de onder- en bovenkant van het broodje in met de chipotle mayonaise.
  9. Haal de kip uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapier. Snijd de tomaat in plakjes en de ui in ringen. Beleg de broodjes met een blaadje ijsbergsla, plakje tomaat, ui en leg de kipburger erop.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipburger
  • Calorieën: 986
  • Vetten: 60,2
  • Koolhydraten: 10,7
  • Vezels: 22,7
  • Eiwitten: 62
Kipburger op een hamburgerbroodje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*