Ingrediënten
Schaal
Kipburger
- 1 ei (M)
- 30 ml kokosmelk, 17% vet
- 35 gr Parmezaanse kaas
- 70 gr amandelmeel
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
- 2 stuks kipfilet of kipdijfilet (250 gr)
- kokosolie om in te bakken
- 2 FeelingOK hamburgerbroodjes of zelfgemaakte bolletjes
- 1 tomaat
- 1 sjalot of rode ui
- 20 gr ijsbergsla
Chipotle mayonaise
- 30 gr mayonaise
- 1 tl chipotle saus (La Morena)
Bereidingswijze
- Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Voeg indien gewenst iets extra chipotlesaus toe en zet opzij. Kluts in een kom het ei los en voeg de kokosmelk toe.
- Pak een andere kom en rasp hierboven de Parmezaanse kaas of gebruik kant-en-klare geraspte Parmezaanse kaas.
- Voeg het amandelmeel en de kruiden bij de Parmezaanse kaas en meng door elkaar.
- Haal de kip uit de koelkast en leg op een snijplank. Doe hier een plasticfolie overheen en rol met een deegroller de kip wat uit. Haal de stukken kip vervolgens door het meelmengsel, dan door het eimengsel en weer door het meelmengsel. Herhaal deze stap totdat alle kip is gepaneerd.
- Doe een flinke laag kokosolie (2 tot 3 eetlepels) in een wokpan en zet het vuur hoog. Laat de olie goed heet worden en voeg de kip voorzichtig aan de hete olie toe. De kip moet echt in olie liggen, voeg eventueel meer kokosolie toe als dit niet het geval is.
- Bak de kip in ca. 15 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur ondertussen iets zachter, zodat de kip niet aanbrandt.
- Zet een grillpan op middelhoog vuur. Snij de broodjes doormidden en vet in met een beetje olie. Grill de broodjes totdat ze knapperig zijn. Je kunt ze ook in een broodrooster of oven doen.
- Haal de broodjes uit de pan en smeer de onder- en bovenkant van het broodje in met de chipotle mayonaise.
- Haal de kip uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapier. Snijd de tomaat in plakjes en de ui in ringen. Beleg de broodjes met een blaadje ijsbergsla, plakje tomaat, ui en leg de kipburger erop.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kipburger
- Calorieën: 986
- Vetten: 60,2
- Koolhydraten: 10,7
- Vezels: 22,7
- Eiwitten: 62