Ingrediënten
Schaal
Marinade
- 400 gr kipfilet
- 125 ml zure room
- 1 el witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1/2 tl kipkruiden
- zout en peper naar smaak
Paneerlaag
- 110 gr amandelmeel
- 40 gr knabbelspek
- 25 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 1 tl oregano, gedroogd
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- snufje cayennepeper
- 1 ei, loskgeklopt
- 1 tl zure room
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes ter grootte van een kipnugget. Meng vervolgens in een grote kom voor de marinade de zure room, azijn, knoflook en kruiden goed door elkaar. Voeg de stukjes kipfilet toe en dek de kom af met huishoudfolie.
- Zet de marinade in de koelkast en laat de marinade minimaal 2 uur intrekken (het liefst een hele nacht).
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de knabbelspekjes in een stevige plastic zak en sla fijn met de achterkant van een kom, totdat er fijne korrels overblijven. Pak nu 3 kommetjes en vul een kom met het amandelmeel, een kom met knabbelspek en de laatste kom het ei.
- Klop het ei even los met een vork en voeg een al roerend een tl zure room toe. Voeg dan de parmezaanse kaas en alle kruiden toe aan het kommetje met de fijne korrels knabbelspek. Roer ook dit goed door elkaar.
- Haal nu de kipfiletblokjes uit de koelkast en laat de marinade uitlekken. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Dip nu elk stukje kipfilet eerst in het bakje met het amandelmeel, vervolgens in het ei en ten slotte in het bakje met de knabbelspek. Plaats de nugget op de bakplaat en herhaal totdat alle nuggets een paneerlaag hebben.
- Bak de kipnuggets 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de nuggets met suikervrije ketchup, barbecue saus of sweet chili!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (10 nuggets)
- Calorieën: 419
- Vetten: 26.8
- Koolhydraten: 2,3
- Eiwitten: 40,3