Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kipschnitzel met koolhydraatarm en glutenvrije paneerlaag.

Koolhydraatarme kipschnitzel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Kipschnitzel

  • 2 stuks kipfilet (300 gr)
  • 2 eieren (S)
  • 25 gr kokosmeel + 1 el extra
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr sesamzaad, wit
  • 15 gr sesamzaad, zwart
  • 20 gr zonnebloempitten
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie om in te bakken (50 ml)

Extra

  • 400 gr bloemkool(roosjes)
  • 1/2 komkommer
  • 40 gr rucola
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

 


Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een pan met een laagje water een snufje zout. Breng het water aan de kook en kook de bloemkool in ca. 10 minuten gaar. Ga ondertussen verder met de kip.
  2. Leg de stukken kipfilet op een snijplank en bedek de snijplank met plasticfolie. Rol met een deegroller over de kip totdat de kip de dikte krijgt van een schnitzel.
  3. Klop de eieren los in een kommetje en voeg wat peper naar smaak toe. Meng in een andere kom het kokosmeel met de Italiaanse kruiden en een snufje zout.
  4. Pel de knoflook en snijd fijn. Pak nu nog een kom en meng hierin de zaden, 1 eetlepel kokosmeel, zonnebloempitten, kurkuma, paprikapoeder, knoflook en zout.
  5. Haal de kipfilets door het bakje met kokosmeel, vervolgens door de losgeklopte eieren en ten slotte door het zadenmengsel. Herhaal deze stap, todat alle fielts bedekt zijn met de korst.
  6. Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg een flinke hoeveelheid kokosolie toe en laat de olie heet worden. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin en gaar in ca. 5 tot 10 minuten.
  7. Giet ondertussen de bloemkool af en pureer deze met een staafmixer tot puree. Breng de puree op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Snijd vervolgens de komkommer in schijfjes of halve maantjes.
  8. Verdeel de bloemkoolpuree over 2 borden en leg hiernaast wat rucola komkommer en de schnitzel bovenop de puree. Besprenkel met wat olijfolie en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1 schnitzel met puree)
  • Calorieën: 609
  • Vetten: 37,2
  • Koolhydraten: 10,4
  • Vezels: 13,1
  • Eiwitten: 37,2