Ingrediënten
Schaal
Kniepertjes
- 50 gr amandelmeel
- 10 gr fijngemalen lijnzaad
- 30 gr erythritol
- 1 ei (M)
- 45 gr gesmolten roomboter
- snufje zout
Vulling en topping
- 100 verse slagroom
- 20 gr erythritol (fijngemalen)
- optioneel: 25 gr pure of melkchocolade
- optioneel: geraspte kokos of noten
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten voor de kniepertjes toe aan een grote mengkom. Pak vervolgens een elektrische mixer of garde en klop de inhoud van de kom tot een glad deeg. Laat het deeg minimaal 15 minuten rusten.
- Zet het wafelijzer aan en vorm van het deeg 16 gelijke bolletjes. Vet eventueel het wafelijzer in als je ijzer geen anti-aanbaklaag heeft of wat ouder is. Bak vervolgens 1 voor 1 de bolletjes tot dunne wafeltjes. Schep de wafeltjes met een spatel van het wafelijzer en leg ze op een snijplank. Tijdens het afkoelen worden de wafeltjes hard en krokant.
- Maak als je alle wafeltjes hebt gebakken en pas voor het serveren de slagroom en topping. Smelt de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom boven een pannetje met een laagje kokend water. Dip vervolgens elk kniepertje voor de helft in chocolade en leg ze op een snijplank. Verdeel naar wens de kokosrasp of gehakte noten over de kniepertjes met chocolade.
- Laat de kniepertjes met chocolade ca. 10 minuten uitharden in de koelkast. Maak ondertussen de slagroom door de slagroom en erythritol in een kom met een elektrische op te kloppen. Klop door totdat er stijve pieken ontstaan. Schep de slagroom in een spuitzak en verdeel dit over de helft van de kniepertjes. Leg daarna de overige kniepertjes er bovenop en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 kniepertjes (2/16)
- Calorieën: 152
- Vetten: 14,7
- Koolhydraten: 2,4
- Eiwitten: 3,1